Autor:

Pečená játra na cibulce

Střední
Ingredience
Vepřová játra
Nebo hovězí (množství nechám na vás, každý má jinak velký hlad)
 
Cibule
3-4
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Červená paprika
Trochu
 
Olej  

Postup přípravy:

Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší nudle, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku posypeme červenou paprikou (já používám sladkou). Položíme na pekáč, dáme do trouby cca na 180 °C na nějakých 20-30 minut (zkrátka až je játra hotová).

Doporučuju konzumovat s měkkým čerstvým chlebem a kdo má víc chuti pracovat, může si uvařit i brambůrky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Pečená játra na cibulce

Komentáře

  1. Anička   22.10.2014 | 16:13 | reagovat | závadný

    Ani vepřová ani hovězí játra se nesolí před tepelnou úpravou. To ví každý.

    1. Dáda   25.04.2015 | 10:01 | reagovat | závadný

      Ono pokud bude tepelná úprava trvat chvíli (např. kuřecí játra na pánvi - pár minut) tak solení předem nevadí, tolik vody za tu chvíli nevytáhnou. Ale pokud bych je dával péct, tak bych s tím solením asi počkal až na konec :)

  2. moncik   26.02.2014 | 14:17 | reagovat | závadný

    Jen malá otázka, O:-) vubec se nepodlévá vodou?

  3. kucharipa   30.11.2013 | 13:19 | reagovat | závadný

    solí se pouze játra kuřecí a kachní těm to nevadí, játra vepřová se nemají solit pře TÚ protože mají tendenci tvrdnout, není to ale pravda vždy záleží na zvolené TÚ a na kvalitě jater. Jsem profesionální kuchař a játra když je upravuji doma solím i před TÚ v práci, kde mám před sebou 500 porcí bych si to nedovolil - náhoda je blbec.

    1. Dáda   25.04.2015 | 10:02 | reagovat | závadný

      500 porcí..asi slušnej oddíl :)

  4. Iveta   14.03.2013 | 11:25 | reagovat | závadný

    Játra ztvrdnou tím, že se dlouho tepelně upravují např. při smažení, sůl jim nevadí, zvlášť, pokud jsou upravována pečením ;-)

  5. Jana   20.02.2013 | 13:08 | reagovat | závadný

    neni to tak dlouho zpatky co ten tloustik v tescoma s chuti rikal ze je to fama ze se jatra normalne soli syrovy

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web