Autor:

Pečená játra na cibulce

Střední
Ingredience
Vepřová játra
Nebo hovězí (množství nechám na vás, každý má jinak velký hlad)
 
Cibule
3-4
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Červená paprika
Trochu
 
Olej  

Postup přípravy:

Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší nudle, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku posypeme červenou paprikou (já používám sladkou). Položíme na pekáč, dáme do trouby cca na 180 °C na nějakých 20-30 minut (zkrátka až je játra hotová).

Doporučuju konzumovat s měkkým čerstvým chlebem a kdo má víc chuti pracovat, může si uvařit i brambůrky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2-
3.67 4 5 1
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Pečená játra na cibulce

Komentáře

  1. Anička   22.10.2014 | 16:13 | reagovat |

    Ani vepřová ani hovězí játra se nesolí před tepelnou úpravou. To ví každý.

    1. Dáda   25.04.2015 | 10:01 | reagovat |

      Ono pokud bude tepelná úprava trvat chvíli (např. kuřecí játra na pánvi - pár minut) tak solení předem nevadí, tolik vody za tu chvíli nevytáhnou. Ale pokud bych je dával péct, tak bych s tím solením asi počkal až na konec :)

  2. moncik   26.02.2014 | 14:17 | reagovat |

    Jen malá otázka, O:-) vubec se nepodlévá vodou?

  3. kucharipa   30.11.2013 | 13:19 | reagovat |

    solí se pouze játra kuřecí a kachní těm to nevadí, játra vepřová se nemají solit pře TÚ protože mají tendenci tvrdnout, není to ale pravda vždy záleží na zvolené TÚ a na kvalitě jater. Jsem profesionální kuchař a játra když je upravuji doma solím i před TÚ v práci, kde mám před sebou 500 porcí bych si to nedovolil - náhoda je blbec.

    1. Dáda   25.04.2015 | 10:02 | reagovat |

      500 porcí..asi slušnej oddíl :)

  4. Iveta   14.03.2013 | 11:25 | reagovat |

    Játra ztvrdnou tím, že se dlouho tepelně upravují např. při smažení, sůl jim nevadí, zvlášť, pokud jsou upravována pečením ;-)

  5. Jana   20.02.2013 | 13:08 | reagovat |

    neni to tak dlouho zpatky co ten tloustik v tescoma s chuti rikal ze je to fama ze se jatra normalne soli syrovy

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web