Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 278x
1-
4.7 278 Pařížské kostky 5 1
Autor:

Pařížské kostky

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 440 ml
Cukr 220 ml
Rostlinný olej 110 ml
Mléko
vlažné
220 ml
Kakao
2-3
3 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Vejce 3 ks
Krém
Smetana ke šlehání
min 33%
2 kelímek
Tyčinky ledové kaštany 2 ks
Na posypání
Margotka 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Krém si udělejte den předem! Na plotně svaříme šlehačku (musí vařit!!!!) s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne! Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu (36×26). Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha a posypeme hustě nastrouhanou margotkou.

Poznámka: nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhnete krásného, hustého krému!

Poznámka: pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 278x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Pařížské kostky

Komentáře

  1. Trudka4   04.11.2014 | 21:54 | reagovat | závadný

    U nás jeden z nejoblíbenějších moučníků. :-))

  2. Iris   06.02.2013 | 20:17 | reagovat | závadný

    Přeji dobrý den,
    recept jsem našla na netu,jednou zkusila a už díky tomu,že je velice jednoduchý,ale hlavně neskutečně dobrý,děláme ho při různých příležitostech .Vždy je brzičko pryč a všichni chtějí recept.
    Takže zkuste taky,uvidíte,že dlouho nevydrží. :-) :-) :-)

    1. Iris   06.02.2013 | 20:18 | reagovat | závadný

      Ještě jsem nenapsala,že svařím místo dvou tři šlehačky a nahoru nasrtouhám opět kaštany.

      1. hubik   18.05.2013 | 20:24 | reagovat | závadný

        Dobrý den zkusily jsme ten krém na dort ale 2x se nám to srazilo nevím jak to je to tím že jme to nemixovali na maximum nebo že jsme to přemixovali?....
        Děkuji za odpověď. :'(

  3. Markéta   25.10.2012 | 12:28 | reagovat | závadný

    Chci se zeptat kdyz nemam Ledove kastanky jestli muzu dat horkou cokoladu na vareni? Mate stim nekdo skusenosti? dekuju. :-)

  4. Radka   30.09.2012 | 9:43 | reagovat | závadný

    Posypala jsem místo margotkou jemně nastrohanou čokoládou a byla to pochoutka. Urvala jsem si z celého plechu jen dva kousky....všem moc chutnalo...byl hned pryč. ;-)

  5. brill   06.08.2012 | 15:34 | reagovat | závadný

    teď se mi chladí korpus,šlahačku mám udělanou nebyl žádný problém skvělé! a krm je výborný:))

1 2 3 4 ... 23 ... 44 ... 66 ... 87 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web