Autor:

Ostravské klobásy

Střední
Ingredience
Vepřové maso
Prorostlého
4 kg
Voda 0,2 l
Pepř mletý 20 g
Drcený kmín 12 g
Česnek
Utřeného
15 g
Sůl 200 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

6 kg libového vepřového masa a 4 kg prorostlého vepřového masa. Maso hrubě pomeleme nebo nakrákíme na malinké kostky. Promícháme s 0,2 l vody, 20 g mletého pepře, 12 g drceného kmínu, 15 g utřeného česneku, 200 g soli.

Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 24 hodin odležet prí teplotě asi 4 °C. Znovu promícháme a plníme do střívek po párech. Udíme asi 10 hodin, dokud nemají klobásy tmavohnědou barvu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Ostravské klobásy

Komentáře

  1. Brano   29.11.2014 | 21:03 | reagovat |

    Do ostravskych klobas ide pomer masa: 40 % boku a 60% stehná

  2. Kamil Krybus   05.12.2006 | 15:11 | reagovat |

    Velmi pěkný recept - zvláště před Vánocemi. A hlavně není to sladké! Pokud bys chtěl ale vyrobit originál, který Ti nabízejí v obchodech, tak bys musel přidat ještě 2 kg šlach, 3 kg chrupavek a 5 kg sojové mouky!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web