Ostravské klobásy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      kg vepřové maso Prorostlého
    • 0,2
      l voda
    • 20
      g pepř mletý
    • 12
      g drcený kmín
    • 15
      g česnek Utřeného
    • 200
      g sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
6 kg libového vepřového masa a 4 kg prorostlého vepřového masa. Maso hrubě pomeleme nebo nakrákíme na malinké kostky. Promícháme s 0,2 l vody, 20 g mletého pepře, 12 g drceného kmínu, 15 g utřeného česneku, 200 g soli.
2
Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 24 hodin odležet prí teplotě asi 4 °C. Znovu promícháme a plníme do střívek po párech. Udíme asi 10 hodin, dokud nemají klobásy tmavohnědou barvu.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Brano
    Brano |

    29. 11. 2014 21:03

    Do ostravskych klobas ide pomer masa: 40 % boku a 60% stehná

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    5. 12. 2006 15:11

    Velmi pěkný recept - zvláště před Vánocemi. A hlavně není to sladké! Pokud bys chtěl ale vyrobit originál, který Ti nabízejí v obchodech, tak bys musel přidat ještě 2 kg šlach, 3 kg chrupavek a 5 kg sojové mouky!