Papriková krkovička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks plátky krkovičky bez kosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • chilli papričky , jen pokud chceme omáčku ostré chuti
    • 3
      ks slovenská paprika nebo červená, žlutá... dle velikosti 2 -
    • olej na smažení
    • vývar nebo voda
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění
    • sojová omáčka nebo sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovice naklepeme, po stranách na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme, opepříme a zprudka na rozpálené trošce oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové plátky masa vyndáme z pánve a uchováme v teple. Do výpeku dáme na nudličky pokrájené papriky, které taktéž zprudka smažíme dozlatova za občasného promíchání. Osmažené papriky zaprášíme paprikou (můžeme teď také přidat trochu nasekané chilli papričky nebo pasty...), kterou za stálého míchání krátce zpěníme a ihned zalijeme cca 100-150 ml vývaru. Vše necháme krátce provařit a nakonec zahustíme dle potřeby buď jíškou nebo trochou hladké mouky nebo solamylu rozmíchané v malém množství studené vody. Omáčku necháme ještě jednou krátce provařit, probublat, dochutíme sojovou omáčku nebo solí.
2
Na talíř s přílohou (brambory, rýže, těstoviny) dáme plátek smažené krkovice a vše přelijeme omáčkou, dozdobíme kouskem čerstvé papriky a podáváme.
3
Místo krkovice můžeme použít i jiný druh masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.