Ořechy v rumu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg ořechy
    • 1
      l voda
    • 0,5
      kg cukr
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 0,3
      l hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naloupané ořechy vaříme asi půl hodiny do měkka a necháme v cedníku okapat. Svaříme v litru vody 1/2 kg cukru se šťávou z citronu, přidáme 1/4 l rumu, zalijeme ořechy narovnané ve sklenicích. Sterilizujeme 25 minut při 75 °C.
2
Používáme do krému na moučníky, do sladkých pomazánek, do koktejlů a podobně.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    24. 10. 2006 15:19

    Nejlépe nasekat nožem.

  • Maruš
    Maruš |

    24. 10. 2006 13:51

    Už dávno jsem chtěla něco podobného vyzkoušet,ale odrazuje mne vysoká cena ořechů.Vím,že se dají dělat i v medu,v cukrovém sirupu a v karamelu.Asi strouhat nepůjdou,spíš jen nožem nasekat najemno,si myslím.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    24. 10. 2006 12:14

    Hanko, píšete že se používají např. do krémů. Nevím jak se takto zvlhlé ořechy dají najemno nastrouhat, to se musí přece lepit ne?