Nugátové řezy

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 21
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na piškot
    • 170
      g hera
    • 180
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • tuk
  • Na náplň
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      lžíce kakao
    • 200
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček dětské piškoty
    • 3
      lžíce hnědý rum
  • Na polevu
    • 50
      g ztužený tuk
    • 100
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a práškem do pečiva vmícháme do pěny. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pekáč a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě (elekrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3).
2
Mléko svaříme s kakaem a vmícháme máslo, piškoty a podle chuti rum. Náplň důkladně promícháme a necháme odležet. Prochladlý piškot potřeme náplní a polijeme polevou, kterou jsem připravili rozpuštěním ztuženého tuku a čokolády ve vodní lázni.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Danka
    Danka |

    8. 2. 2015 17:24

    A kde je ten nugat? V ingrediencich jsem ho nikde nenasla...

  • jůlča
    jůlča |

    7. 3. 2014 14:25

    Ne a Ne O:-) O:-) O:-) O:-) O:-)

  • dahona
    dahona |

    28. 2. 2014 12:33

    Nugátové řezy peču už dlouho. Těm,co se to zdrclo přidávám jednu radu. Rum svařuji zároveň s mlékem a kakaem. A dávám pouze jedny piškoty. Krém dám do lednice do druhého dne,pak znova vyšlehám. Piškoty tam nejsou cítit a krém je krásně vláčný a nugátový.Pokud by se vám krém přece jenom srazil, nezoufejte. Klidně do toho nasypte piškotovou strouhanku,ono se to spojí! Dobrou chuť.

  • JOHANA
    JOHANA |

    7. 11. 2013 18:34

    TYTO ŘEZY JSOU VYNIKAJÍCÍ, NA MĚ NIKDY NEZBYDE, PIŠKOT PO UPEČENÍ Z POVRCHU ZTÁHNU VRŠEK TO ABY LÉPE DRŽEL KRÉM,MLÍKO A KAKAO SVAŘÍ, PIŠKOTY ROZDRTÍM ÚPLNĚ NA JEMNO, UTŘU CUKR S MÁSLEM, PŘIDÁM PIŠKOTY A UVAŘENÉ KAKAO VYCHLAZENÉ,POTOM PIŠKOTY A ZAKAPU RUMEM,VŠE STEJNOU TEPLOTU! NEMÁ ŠANCI SE ZDRCNOUT, A NAHORU POLEVU, POUŽÍVÁM DR. ETKER EXTRA.... :-

  • vercin
    vercin |

    30. 9. 2013 12:54

    Bohužel se nemohu přidat ke kladnému hodnocení. Krém zahuštěný piškoty chutnal jako sražený a celkově moučník "padal na jazyk".

  • juj
    juj |

    23. 9. 2013 12:53

    zdrclo se mi to :'(

  • silvik T.
    silvik T. |

    12. 8. 2013 18:08

    Dobré,jen mě to přišlo příliš suché.Ale myslim,že by šel piškot namazat marmeládou a pak dát teprve náplň.

  • Ema
    Ema |

    11. 6. 2013 21:06

    můžu použít i jiný recept na piškot?

  • Lucie
    Lucie |

    5. 5. 2013 16:59

    Kolik se dává másla? dělala jsem náplň dle receptu nahoře a zdá se mi to dosti mastné. :( a dělala jsem to za tepla a plně se mi to nespojilo, špatně se to natíralo.. :( jinak piškot výborný.. :D

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    5. 4. 2013 18:07

    Výborný, akorát příště budu dělat na menší plech.

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    5. 4. 2013 18:07

    Výborný, akorát příště budu dělat na menší plech.

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    5. 4. 2013 18:07

    Výborný, akorát příště budu dělat na menší plech.

  • marie
    marie |

    29. 3. 2013 18:36

    porat nevim jak se dela ta napln chci to skusit napiste co a jak to mam pripravit protore to je moje prvi peceni co cHci skusit Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  • sarinka
    sarinka |

    11. 2. 2013 16:11

    no to je fakt super :-D jeste to tu pis koho to zajma 8-)

  • ZanetaL
    ZanetaL |

    11. 10. 2012 10:59

    Rezy nic moc tvrdsi a vim ze uz delat nebudu. :'(

  • Renča
    Renča |

    22. 9. 2012 13:18

    Dnes jsem upekla,ani to není náročné na přípravu,jak by se někomu mohlo zdát,a řezy jsou vynikající!! ;-) ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. ;-) ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. ;-) ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. !

  • J91
    J91 |

    20. 9. 2012 13:44

    Len doplnim v recepte na napln nieje ten cukor ale v ingredienciach ano plus by som doplnil ze piskoty idu cele :-) mnamka inac

  • Ivča
    Ivča |

    11. 9. 2012 09:03

    Použijte hnědý třťinový a umelte si ho v mlýnku na kafe na moučkový :-)

  • Tomáš
    Tomáš |

    7. 9. 2012 14:30

    Prosím vás, mohu místo moučkového cukru použít hnědý třtinoví cukr?díky...

  • Kar♥lina
    Kar♥lina |

    20. 7. 2012 12:22

    Buchta byla dobrá, akorát ji všichni doslova sežrali a já jsem měla jenom jeden kousek :'( :-D

  • Sajulí..!
    Sajulí..! |

    8. 7. 2012 11:38

    Buchta byla výborná :-) <:-)

  • Jitka Lojková
    Jitka Lojková |

    5. 5. 2012 16:06

    Moc dobroučká buchtička, všichni se jen olizují.

  • Marta
    Marta |

    26. 4. 2012 08:57

    Taky dělám. Je fakt ;-) naprosto mňamkovej. A opravdu tam patří dva balíčky piškotů.

  • Hanka
    Hanka |

    22. 4. 2012 12:36

    Opravdu tam patří dva balíčky piškotů? Není to nějak moc? :-\

  • LK
    LK |

    1. 2. 2012 20:05

    no ti jsi tedy chyrolín, kdyby sis raději přečetla pořádně dotaz a neztrapňovala se...taky by mne odpověď na tu otázku zajímala

  • Nela
    Nela |

    25. 1. 2012 09:10

    Ještě jednou, v jak velkém pekáči se to peče a ty balíčky piškot, jak velké, tam by by bylo lepší dát gramáž. Děkuji <:-)

  • kaka
    kaka |

    11. 1. 2012 12:06

    :-P <:-) dobrý recept

  • dana
    dana |

    9. 1. 2012 21:50

    náplň až na vychladlej piškot..píšou to tam ;-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    30. 11. 2011 10:07

    Mňáám! :-D Tak to spořádáme za jedno odpoledne! ;-)

  • dana
    dana |

    12. 11. 2011 13:15

    Řezy jsou dobré, ale nevím na jaký rozměr pekáče je tato dávka,zdá se mi ,že jsem to měla nižší než je na obrázku. :-\ :-\

  • jitka
    jitka |

    28. 7. 2011 20:19

    Vynikající, u nás teda v ledničce dlouho nevydrží ;-)

  • Jojo
    Jojo |

    30. 4. 2011 15:26

    až poznáš že je piškot do hněda a začne vonět

  • kajka
    kajka |

    20. 4. 2011 22:00

    Jak dlouho mám piškot péct v troubě?Jsem začátečník a chtěla bych taťkovi udělat překvapení k narozeninám.Děkuji a prosím odepište O:-) :-)

  • Veronika
    Veronika |

    4. 2. 2008 12:15

    Prosím o informaci ke krému - piškoty, rum a máslo dáváme až do vychladlého kakaového mléka nebo ještě do horkého? Děkuji

  • Katy
    Katy |

    12. 12. 2007 18:21

    Skusala som ich upiect a su vynikajuce dokonca aj americkej rodine kde pracujem moc chutili...odporucam a vydrzia v ladnicke dlho

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    30. 7. 2007 13:08

    Opraveno.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    29. 7. 2007 22:09

    Prosím Kuchařku on-line opravit recept. Třetí věta ze spodu nedává smysl. " Mléko svaříme s kakaem a necháme mléko, piškoty a podle chuti rum." Až po přečtení komentáře od Ivany K. mi bylo jasné, jak se náplň dělá.

  • Jana
    Jana |

    29. 7. 2007 12:17

    Opravdu mňamka!!! Recept jsem měla už dlouho schovaný a až teď jsem se k němu dostala - je to super, těsto jsem ještě po upečení namazala rybízovou marmeládou, na ni jsem pak dala náplň a čokoládu - u manžela měl tento zákusek fakt velký úspěch, určitě budu opakovat, díky za recept :o)

  • Mája
    Mája |

    15. 4. 2007 16:39

    hmm... vyzkoušeno hotovo... výborné. a s rybízovou marmeládou ještě lepší =)

  • Mája
    Mája |

    15. 4. 2007 11:32

    Na obrázku vypadají moc dobře, tak jsem zvědavá, jestli budou taky tak stejně dobře chutnat =) hned se do nich jdu pustit a pak dám vědět, jak to dopadlo ;)

  • Štěpánka Žižková
    Štěpánka Žižková |

    9. 4. 2007 14:42

    Do těsta přidat kokos,nahorutěsto potřít rybízovou marmeládou a teprve potom dávat krém

  • Magda
    Magda |

    29. 5. 2006 09:46

    O víkendu jsem dělala na oslavu narozenin. Ten nugát mi sice chu´tově opravdový nugát nepřipomínal, ale bylo to dobré a určitě udělám znovu.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    19. 4. 2006 08:29

    Nejsem sice autorka receptu, ale dělám podobný zákusek. Na náplň se smíchá vychladlé svařené mléko s kakaem, rozdrcené piškoty, rum a změklé máslo. Výsledek chutná podobně jako kupovaný nugát.

  • Ľudmila Bilanukova
    Ľudmila Bilanukova |

    18. 4. 2006 23:00

    Prosím, vysvetlite niekto ako je to s tým mliekom či maslom a vôbec, ako sa robí tá náplň? Ďakujem.

  • Lenka
    Lenka |

    3. 3. 2006 08:10

    Tento moučník dělám, je vynikající. Piškoty do náplně dám na máslový papír, rozválím-rozdrtím je dřevěným válečkem. Není třeba je podsívat. Stačí přidat mléko, piškoty se rozmočí a ingredience se pak krásně spojí. Nebo je možno piškoty ustrouhat jako na strouhanku v robotu. Každý podle svého uvážení.Vyzkoušejte.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    2. 3. 2006 22:14

    V případě, že "Mléko svaříme s kakaem.." jedná se kakaové mléko. Recept bude opraven.

  • petra
    petra |

    2. 3. 2006 17:36

    No jak je to s tím kakaovým mlékem? Zajimalo by me to!

  • tetka bětka
    tetka bětka |

    1. 10. 2005 20:20

    fak jak je to s tím máslem

  • Jana Mrázová
    Jana Mrázová |

    29. 9. 2005 20:55

    Tak jsem řezy vyzkoušela a musím říct, že byly velmi chutné! U rodiny jsem sklidila velký úspěch! Děkuji za recept. Doporučuji všem

  • jani dadi
    jani dadi |

    31. 10. 2004 14:55

    Do jak velkého a vysokého pekáče že to dávame?

  • můrka
    můrka |

    11. 3. 2004 10:31

    Přidáváme snad kakaové mléko ne máslo. Nebo se snad mýlím?