Mrkvová bábovka light

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g mrkev jemně strouhaná
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 3
      lžíce tuk rozpuštěný, máslo, Hera
    • 50
      g rozinky nebo kandovaná pomerančová kůra
  • Po upečení
    • tuk rozpuštěný, na pomašlování
    • vanilkový cukr smíchaný s moučkovým cukrem, na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme vejce s vanilkovým cukrem, tukem a mlékem, vmícháme nastrouhanou mrkev a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva, rozinkami a citronovou kůrou. Dobře propracujeme, vložíme do vymaštěné, jemnou strouhankou vysypané formy a zvolna pečeme.
2
Horkou pomašlujeme rozpuštěným tukem (může být máslo, Hera...) a hodně pocukrujeme.
3
Vláčné, dietní a lehké. Malá forma.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    29. 10. 2006 13:42

    Bábovku jsem pekla tento týden. Použila jsem celozrnnou mouku a také jsem vynechala moučkový cukr na posypání a mašlování máslem. Bábovka se mi vůbec nepovedla. Těsto bylo příliš tuhé, nedalo se lít a vůbec nenakynulo. Doufala jsem, že mrkev a hrozinky těsto dostatečně osladí, ale nebyla to pravda. Bohužel netuším, proč mi těsto nevykynulo, že by bylo příliš těžké?