Autor:

Mrkev s kari

Střední
Ingredience
Mrkev 4 ks
Cibule 1 ks
Kari
(Nejlépe thajského typu)
 
Máslo
Nebo olivový olej (možno i napůl)
 
Sůl  
Pepř mletý
Popřípadě
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Cibuli nakrájíme na hrubé proužky, mrkve na špalíčky. Na másle (oleji) zpěníme cibuli, pak velmi krátce kari (může ho být poměrně dost). Přidáme mrkev, krátce podusíme a pak podlijeme několika lžícemi horké vody. Osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou, až mrkev změkne; šťáva by měla být téměř vydušená. Podle chuti okořeníme čerstvě mletým pepřem.

Pokrm je vynikající jako příloha k pečenému masu - vepřovému, drůbežímu apod., ale může se podávat např. i s bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Mrkev s kari

Komentáře

  1. Anonym   07.03.2008 | 11:57 | reagovat |

    Bezva tip, díky!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web