Autor:

Mrkev s kari

Střední
Ingredience
Mrkev 4 ks
Cibule 1 ks
Kari
(Nejlépe thajského typu)
 
Máslo
Nebo olivový olej (možno i napůl)
 
Sůl  
Pepř mletý
Popřípadě
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Cibuli nakrájíme na hrubé proužky, mrkve na špalíčky. Na másle (oleji) zpěníme cibuli, pak velmi krátce kari (může ho být poměrně dost). Přidáme mrkev, krátce podusíme a pak podlijeme několika lžícemi horké vody. Osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou, až mrkev změkne; šťáva by měla být téměř vydušená. Podle chuti okořeníme čerstvě mletým pepřem.

Pokrm je vynikající jako příloha k pečenému masu - vepřovému, drůbežímu apod., ale může se podávat např. i s bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Zásoba vitaminů na zimu? Sušte, mrazte, vakuujte! Články z

Komentáře k receptu: Mrkev s kari

Komentáře

  1. Anonym   07.03.2008 | 11:57 | reagovat |

    Bezva tip, díky!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web