Autor:

Mňamka od tchyně

Střední
Korpus
Jablka 5 ks
Cukr 1 hrnek
Vejce 1 ks
Olej 1,5 dl
Jedlá soda 2 lžička
Polohrubá mouka 2,5 hrnek
Krém
Mléko 1 l
Vanilkový pudink 3 balíček
Cukr krupice 3 lžíce
Hera 1 kostka
Moučkový cukr 3 lžíce
Čokoláda
Čokoláda na vaření 1 balení
Mléko  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Vysypeme plech na pečení, nastrouháme jablka a necháme odstát z cukrem. Až se to rozpustí přidáme vejce, olej, jedlou sodu a pol. mouku těsto je polohusté, né řídké. Dáme péct na 200°C na 15minut.

Uděláme krém: hera se buď vařečkou nebo robotem rozetře do pěny, přidá se cukr moučka, mezitím si uděláme pudink oslazený a mícháme, až vychladne. Pak ho přidáme do hery a máme krém. Ten rozetřeme na upečeny korpus a zalejeme čokoládou.

Tu necháme rozpustit ve vodní lázni a přidáme trochu mléka, ať je řídká, a vylejeme na krém a rozetřeme na všechny strany a necháme v lednici ztuhnout.

Přeji lahodný požitek při pojidáni tohoto zákusku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Mňamka od tchyně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web