Autor:

Mátová vignarola

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Artyčoky
kuchyňsky a tepelně upravený
8 ks
Zelené fazolky 400 g
Fazole
(není nutné, mívá Marks & Spencer)
400 g
Extra panenský olivový olej
1 a 1/2 lžíce + k podávání
 
Jarní cibulka
nakrájená na kolečka
4 ks
Česnek
tence pokrájený
2 stroužek
Pršut
natrhaný na menší kousky
6 plátek
Mladý zelený chřest
přepůlený
500 g
Drůbeží vývar
nebo zeleninový
400 ml
Máta
nahrubo posekané
2 hrst
Petrželka
hladkolistá (nahrubo posekaná)
1 hrst
Citronová kůra
z 1/2 citronu, jemně strouhaná
 
Citronová šťáva
z 1/2 citronu
 
Pečivo
k podávání
 
Mátová vignarola

Postup přípravy:

Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala krásně zelenou barvu, a nechte stranou.

Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na střední teplotu olej. Přidejte jarní cibulku, česnek a pršut a 5 až 10 minut smažte, až vše zkřehne. Přidejte artyčoky, chřest a vývar a zakryté duste na nízkém ohni dalších 5 až 10 minut, až artyčoky pěkně změknou. Přidejte zbylou zeleninu a společně vše ještě 3 až 4 minuty prohřejte.

Nakonec vsypte mátu, petrželku, citronovou kůru i šťávu a asi minutu odkryté vařte. Tuto lehkou jarní italskou zeleninovou směs podávejte pokapanou olivovým olejem a s čerstvým křupavým pečivem.

Tip Artyčokům nejprve odstraňte tuhé vnější listy. Seřízněte horní třetinu a ostrým nožem vyřízněte plstnatý střed hlavičky. Velké artyčoky je třeba vařit 30–40 minut ve vodě s citronovou šťávou, menší asi polovinu této doby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Mátová vignarola

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web