Mátový julep

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
5 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g cukr přírodní
    • 1
      hrst máta + několik na ozdobu
    • ledová tříšť k podávání
    • 240
      ml bourbon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrůlku nechte na mírném ohni rozpustit cukr s 80 ml vody. Pak nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté dejte do ledničky. Mátové lístky rozdělte do čtyř vychlazených sklenic a lehce rozmačkejte muddlerem (barová macerovací palička se zdrsnělým koncem). Sklenice vrchovatě naplňte ledovou tříští. Přes ni nalijte nejprve studený cukrový roztok a poté alkohol. Ozdobte mátovými lístky a podávejte.
2
KNOW HOW: Mátový julep je alkoholický nápoj tradičně spjatý s jižanskou americkou gastronomií. Sestává pouze ze čtyř v receptu uvedených surovin. S kubánským rumem vznikne místo julepu mojito.

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    1. 7. 2014 21:37

    Jak může časopis, který se vydává za gastronomicky na úrovni, uvést de facto recept na Mojito bez limetové šťávy (viz. KNOW HOW na konci), to nepochopím!!! :-$