Maxi špízy z trouby

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec nebo kýta, kuřecí nebo krůtí maso, cca
    • 3
      ks paprika - barevná
    • 2
      ks cuketa - mladá
    • 3
      ks cibule velké 2 -
    • 200
      g moravská slanina nebo anglická... na plátky, cca
    • 6
      ks špekáček cca 5 -
    • olej
    • sůl a pepř
    • grilovací koření nebo ďábelské...
    • pečící papír
    • 8
      ks špejle s hrotem dlouhé 30 cm, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky a ty pak ještě na zhruba stejné kousky, jako budeme krájet špekáčky, papriku, cuketu, cibuli a slaninu. Maso osolíme a opepříme. Na celou délku špejle (kousek necháme z obou stran prázdný, abychom mohli špízy dobře otáčet a nepopálili jsme se) napichujeme střídavě maso, cibuli...
2
Plné špejle klademe na nízký plech vyložený pečícím papírem, pokapeme po celé délce olejem a posypeme kořením a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů ze všech stran dozlatova. Během pečení otáčíme dle potřeby.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem a chlazeným pivem...
4
Podávat můžeme také s tatarkou, kečupem, zeleninovým čatní, cuketovou hořčicí, pokapané worchestrovou nebo sojovou omáčkou... Vše dle chuti každého.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    28. 4. 2017 10:24

    Pekla jsem je nejdřív pod papírem a otáčela jen jednou, páč jsem na ně málem zapomněla a bylo to teda o fous ale dooobrý byly :)))))

  • Jitka Radová
    Jitka Radová |

    15. 11. 2016 09:50

    Jediné co bych vytkla je, že byly hned snědený :-D

  • Lucinka
    Lucinka |

    7. 7. 2016 08:07

    Výborný!

  • Edita
    Edita |

    20. 5. 2016 14:20

    Vypadá to velmi dobře a až nás bude hodně určitě vyzkouším :)

  • kočička
    kočička |

    15. 2. 2016 15:00

    výboný špízy bez jediného puchýře z prskací pánvičky O:-) super <:-)

  • Radka
    Radka |

    7. 1. 2016 20:29

    Když si je připravím napřed, můžu se pak věnovat přátelům nebo rodině, neuteče mi nic a v troubě se pečou sami a skoro bez hlídání. Prostě pohodička :*))

  • anet
    anet |

    16. 11. 2015 11:55

    tak my dáváme do špízu od malinka špekáček :D já tak byla naučená takže v tom nevidím nic divného :-! :-! :-! :-!

  • Markéta
    Markéta |

    15. 10. 2015 21:12

    Bezvadný : :-*

  • Jana Podzimková
    Jana Podzimková |

    22. 9. 2015 11:20

    Na špekáčkách nevidím nic nechutnýho a do špízu podle mého patří a taky je tam dávám. Furt lepší než výrobní salám nebo kabanos se stoprocentní složkou jatečně opracovaných těl drůbeže. Ten opeču leda tak na černou granuli, protože špek v životě neviděl a to se nezamlouvá zase mýmu jazyku. Recept se mi líbí a to hodně, takže určitě odzkouším.

  • fgbsdegv
    fgbsdegv |

    4. 9. 2015 08:40

    No pardon, ale špekáčky cpát do špízu? To se mi nezamlouvá ani trochu.. :-\

  • Andrea
    Andrea |

    23. 8. 2015 12:47

    Vynikající. :-* :-*

  • Bára Žďárská
    Bára Žďárská |

    14. 4. 2015 20:56

    Nepřepálené a bez zpraseného sporáku, výborné.

  • Radka Dukovská
    Radka Dukovská |

    24. 8. 2014 14:43

    Špejle jsem si napíchala den předem a pak jsem měla spoustu času věnovat se návštěvě. Dokonce jsem ani špízy neobracela. Dala jsem na ně papír na pečení a pak jen dopekla do barvy a to už i s hranolky. Byly výborné, pro mně už skoro bez práce a s časovou úsporou a měly úspěch u všech. Až bude příležitost ráda je znovu připravím.