Autor:

Majoránkové karbanátky

Střední
Ingredience
Vařené brambory 400 g
Mleté maso - vepřové 200 g
Houska 2 ks
Vejce 1 ks
Smetana 1 dl
Jemná strouhanka 2 lžíce
Olej 1 lžíce
Majoránka
-rozdrcené
1 lžíce
Pepř celý 1/2 lžička
Muškátový květ 1 špetka
Zázvor - mletý 1 špetka
Hřebíček 5 ks
Sůl  
Dip:
Tvaroh 1 ks
Šlehačka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránkové karbanátky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Vepřové

Z rohlíků odebereme kůrku, nakrájíme na plátky a zalijme smetanou. Prochladlé brambory dáme do mísy, důkladně rozšťoucháme a necháme úplně vychladnout. Pak přidáme mleté maso, vejce a nasáklou housku. Vše promícháme a dle chuti osolíme. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v strouhankové směsi. Karbanátky pokapeme olejem, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180o C. Podáváme s tvarohovým dipem.

Strouhanková směs: majoránku, hřebíček, pepř, muškátový květ a zázvor podrtíme a smícháme se strouhankou.

Tvarohový dip: vyšleháme tvaroh se šlehačkou, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.33 7 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Majoránkové karbanátky

Komentáře

  1. Darinka   06.02.2017 | 14:48 | reagovat |

    Z rohlíků odebereme kůrku? To jako vážně? Od kdy se z rohlíků sundavá kůrka jako z chleba? Po pravdě mě přešla chuť něco zkoušet při představě loupání rohlíků :-S :-$

  2. barus.v   03.05.2012 | 6:23 | reagovat |

    Naprosto vynikající. Opravdu to mělo velký úspěch, a ten tvarohový dip, který zbyl, jsme jednoduše použili na zeleninový salát! Dávám jedna a zařím mezi oblíbené

  3. barus.v   12.04.2012 | 9:53 | reagovat |

    Dnes vyzkouším a poreferuji ;-)

  4. jamajka   05.01.2012 | 19:17 | reagovat |

    moc dobré :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web