Kapustové karbanátky s uzeninou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kapusta
    • 300
      g uzeniny
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks houska
    • 6
      lžíce mléko
    • 2
      vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • strouhanka podle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu omyjeme ve studené vodě a odtrháme jednotlivé lístečky do hrnce a spaříme horkou vodou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka.
2
Pak umeleme na stroji spolu s cibulí, česnekem a houskou namočenou v mléce. Přidáme na kostičky nebo nudličky nakrájené uzené, pepř, sůl, majoránku a 2 vejce. Podle potřeby dáme strouhanku.
3
Smažíme na mírném ohni do zlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jmuell1
    jmuell1 |

    19. 8. 2012 21:09

    Není pochyb, že si tento recept zaslouží jedničku. Lepší hodnocení bohužel dát nejde! Kapustu jsem taky jen pokrájela. Karbanátky byly naprosto fantastické. Naposledy jsem dělala kapustové karbanátky před cca 3 lety (z mletého masa), taky byly dobré, ale tyhle budu dělat častěji.

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 11:23

    Výborné,šťavnaté,lepší než s mletým mase:-),ikdyž to také není vůbec marné:-))

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 8. 2010 15:23

    Dělal jsem se zauzenou šunkou a vymačkanou kapustu nemlel,pouze pokrájel.Výborné!Fotil jsem ještě na pánvi,jelikož pak mizely rychlostí blesku :-)).Jiří

  • Aninka
    Aninka |

    5. 12. 2006 18:19

    To zní moc dobře, to bude velká mnamka.

  • Jana V.
    Jana V. |

    28. 11. 2006 01:36

    Důležité je před mletím kapustu pořádně vyždímat,jinak budete mít vývar z ní i v bačkůrkách!

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    27. 11. 2006 10:54

    Tyto karbanátky dělám už delší dobu, akorát místo 2 vajec dávám 1 a 2 bílky, tak mě to učila manželova maminka, prý bílkama to více ztuhne a nemusí se dávat tolik strouhánky. Jsou výborné dávám za 1.