Autor:

Kuřecí Wansdorf

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí prsa 2 ks
Listové těsto 1 ks
Vejce 5 ks
Sůl  
Provensálské koření  
Grilovací koření  
Bylinky
dle chuti
 
Mouka
na vál
 
Olej
na pánev
 
Pečící papír  
Česnek sušený
není nutný, jen pro milovníky česneku
 
Kuřecí Wansdorf

Postup přípravy:

Kuřecí prsa očistíme a upravíme, aby nám vznikl jeden kus bez odřezků, osolíme, posypeme grilovacím kořením (a česnekem) dle chuti, zprudka osmahneme na pánvi s trochou oleje, aby se maso zatáhlo, poté stáhneme a pozvolna čekáme, až maso dostane tu správnou zlatavou barvu. Vytáhneme z pánve a na talíři necháme schladnout.

Mezitím, co maso chladne, si připravíme listové těsto, které rozválíme zhruba na 2-3 mm, nebo tak, aby se tam vešly 2 osmahnutá kuřecí prsa. Těsto rozpůlíme na 2 stejné díly.

Pokud máme těsto připravené, uděláme si míchaná vejce „alá provensal“ (míchaná vejce s provensálským kořením) ze 4 vajec, můžeme do nich přidat i bylinky dle chuti nebo poprášit červenou paprikou. Konzistence by měla být něco po „hniličko“ (ne tekuté, ale ani tuhé).

Páté vejce rozmícháme a použijeme na „zalepení“ listového těsta a na pomazání těsta. Rozehřejeme si troubu na 220°C.

Připravená vejce rozprostřeme po připraveném listovém těstě rovnoměrně na každou polovinu, necháme volné okraje.
Osmahnutá kuřecí prsa položíme na těsto s vaječnou pokrývkou a zarolujeme, na konec těsta naneseme rozmíchané vejce a „zalepíme“. Poté dáme na plech s pečícím papírem, potřeme celý povrch rozmíchaným vejcem a v rozehřáté troubě pečeme dozlatova (asi 22 minut), kdy pravidelně potíráme rozmíchaným vejcem (asi 3-4x).

Po upečení nakrájíme na plátky cca 1,5 až 2 cm, servírujeme 2 kousky, podáváme samostatně se zeleninovou oblohou a nebo s přílohou (vhodné jsou krokety, hranolky, bramborová kaše, nebo brambory) přílohu můžeme dochutit studenou omáčkou (tatarská omáčka).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí Wansdorf

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web