Autor:

Kuřecí Wansdorf

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí prsa 2 ks
Listové těsto 1 ks
Vejce 5 ks
Sůl  
Provensálské koření  
Grilovací koření  
Bylinky
dle chuti
 
Mouka
na vál
 
Olej
na pánev
 
Pečící papír  
Česnek sušený
není nutný, jen pro milovníky česneku
 
Kuřecí Wansdorf

Postup přípravy:

Kuřecí prsa očistíme a upravíme, aby nám vznikl jeden kus bez odřezků, osolíme, posypeme grilovacím kořením (a česnekem) dle chuti, zprudka osmahneme na pánvi s trochou oleje, aby se maso zatáhlo, poté stáhneme a pozvolna čekáme, až maso dostane tu správnou zlatavou barvu. Vytáhneme z pánve a na talíři necháme schladnout.

Mezitím, co maso chladne, si připravíme listové těsto, které rozválíme zhruba na 2-3 mm, nebo tak, aby se tam vešly 2 osmahnutá kuřecí prsa. Těsto rozpůlíme na 2 stejné díly.

Pokud máme těsto připravené, uděláme si míchaná vejce „alá provensal“ (míchaná vejce s provensálským kořením) ze 4 vajec, můžeme do nich přidat i bylinky dle chuti nebo poprášit červenou paprikou. Konzistence by měla být něco po „hniličko“ (ne tekuté, ale ani tuhé).

Páté vejce rozmícháme a použijeme na „zalepení“ listového těsta a na pomazání těsta. Rozehřejeme si troubu na 220°C.

Připravená vejce rozprostřeme po připraveném listovém těstě rovnoměrně na každou polovinu, necháme volné okraje.
Osmahnutá kuřecí prsa položíme na těsto s vaječnou pokrývkou a zarolujeme, na konec těsta naneseme rozmíchané vejce a „zalepíme“. Poté dáme na plech s pečícím papírem, potřeme celý povrch rozmíchaným vejcem a v rozehřáté troubě pečeme dozlatova (asi 22 minut), kdy pravidelně potíráme rozmíchaným vejcem (asi 3-4x).

Po upečení nakrájíme na plátky cca 1,5 až 2 cm, servírujeme 2 kousky, podáváme samostatně se zeleninovou oblohou a nebo s přílohou (vhodné jsou krokety, hranolky, bramborová kaše, nebo brambory) přílohu můžeme dochutit studenou omáčkou (tatarská omáčka).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí Wansdorf

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web