Šlehačková roláda IV.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • cukr dle chuti
    • 3
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky smeta fix
    • kakao
    • 1
      balíček čokoláda bílá a mléčná,může být i hořká - jak kdo má rád

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme a smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlejeme na pečící papír a pečeme do zlatova.
2
Všechny šlehačky vyšleháme se ztužovačem a osladíme dle chuti. Nahrubo nasekáme bílou a mléčnou čokoládu a vmícháme. Na plát opatrně namažeme silnější vrstvu šlehačkového krému a stočíme a dáme do ledničky na 20 minut.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zuzka
    zuzka |

    23. 10. 2012 18:51

    vypada to dobre ale zbytecne moc vajicek :-P

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 11. 2010 18:03

    Poprvé jsem vyzkoušel i s tou čokoládou a je to fajn:-).U nás se roláda většinou nedočká ani vychlazení :-).

  • Anonym
    Anonym |

    16. 10. 2007 21:47

    a ty si nejaka chytra na 6 vejec na slehacka,jo dneska hold uz musi setrit

  • Irena *
    Irena * |

    15. 10. 2007 11:37

    Tuto roládu dělám již dlouho, ale ze 6 vajec. Jako náplň vždy postačila 1 šlehačka s jedním ztužovačem. Můj názor je takový, že 3 šlehačky je moc. Dobrý nápad je čokoláda .