Autor:

Kulatky s posýpkou

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Ztužený tuk 250 g
Droždí 50 g
Cukr 170 g
Mléko 1/2 l
Sůl  
Sypání
Hera 1/2 ks
Moučkový cukr  
Hladká mouka  
Mák  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do mísy dáme ohřát mléko a v něm rozpustíme tuk a cukr. Necháme zchladnout a do vlažné směsi rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto. Protože je tam hodně tuku moc mísit to nejde, ale to vůbec nevadí, stačí jen, aby se suroviny spojily a vytvořily určitou masu, ostatní už vykonají kvasnice. Postavíme i s mísou na teplé místo a necháme vykynout. Těsto rozválíme na plát o síle 1,5-2 cm, přehneme z 1/3 do středu a druhou třetinou přikryjeme. Utvoříme jakýsi třívrstvý válec.

Z něho ukrajujeme kousky (velikost libovolná, podle toho, jak chceme mít kroužky velké - ještě nakynou), vyvalujeme váleček a při válení ho stáčíme mírně do ruličky a spojíme v kolečko. Namáčíme do misky s vodou a obalujeme v sypání. Rovnáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme ještě chvíli nakynout a pečeme v předehřáté troubě do růžova cca při 150 °C tak 15 minut, raději hlídáme, kdo má rád křupavější nechá je zčervenat (ne zčernat).

Lépe je připravovat těsto na dvakrát z poloviční dávky snadněji se s ním pracuje. Příprava sypání: rozpustíme tuk, přidáme cukr, mouku a mák vše zamícháme. Cukru podle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Kulatky s posýpkou

Komentáře

  1. Marie L.   20.02.2006 | 14:46 | reagovat |

    Vyzkoušejte, doporučuji jako obměnu za buchty a koláče,na pracnosti to vyjde nastejno. Přeji dobrou chuť.

    1. Petra   08.05.2014 | 7:38 | reagovat |

      Prosím měla bych dotaz dává se tam mletý mák nebo nemletý? Děkuji

  2. Jaroslava Oumarová   20.02.2006 | 12:32 | reagovat |

    Tohle by mohlo být dobré, ukládám:-). Kynuté dobroty máme rádi.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web