Kuře v sáčku

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Klára K.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (1,2-1,5 kg)
    • 1
      lžička grilovací koření nebo koření na pečené kuře
    • potravinový sáček na pečení
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře umyjeme, osušíme, osolíme z venku i zevnitř, posypeme grilovacím kořením, nebo kořením na pečené kuře, koření dobře vetřeme do pokožky. Vložíme do sáčku, který pevně uzavřeme, položíme na rošt, nebo na plech. Sáček z vrchu 3-4x propíchneme jehlou.
2
Pečeme při 200°C, cca 60 min. Podávame jako pečené kuře, s bramborem, rýží nebo každý podle vlastní chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sonetduo
    sonetduo |

    20. 11. 2011 16:02

    V pečicím sáčku jsem udělala kuře na divoko. Kuře jsem osolila, opepřila, dala trochu podrceného jalovce, pod kůži jsem nacpala plátky slaniny. Svázala jsem běhy k sobě. Dala do sáčku, do kuřete přilila trochu červeného vína a sáček jsem několikrát propíchla. Pekla jsem to na 200°C hodinu a čtvrt, potom jsem sáček rozstřihla a dopekla kůrčičku asi 10 min. Kdo ochutnal, už nechtěl jinak.

  • Sandra
    Sandra |

    30. 9. 2011 14:27

    Toto je super....at si kazdej rika co chce, :-) ja jeste pridam kousek masla mam rada ten sos z toho....:-)Davam 1

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka |

    21. 8. 2011 11:58

    Pekla jsem v sáčku prvně a i když mám k dispozici přímo pečící sáček, mrkla jsem na recepty, protože návod mi připadal "neúplný". Takže já jsem za tento recept ráda, hlavně jsem se konečně dočetla na kolik stupňů a na jak dlouho ho mám dát péct...

  • Sherlock
    Sherlock |

    13. 2. 2011 19:43

    Běžte si dát rozemleté sušenky s ořechama :-$ !

  • recepty73
    recepty73 |

    13. 2. 2011 12:46

    Maso připravené v sáčku,nebo v pečící folii máme rádi a NUDA TO FAKT NENÍ.Je jedno jestli je to kuře(dělám porcované),žebírka,kostky vepřového... .Někdo takovou tepelnou přípravu nemusí ani znát,tak proč hned tolik řečí?U nás máme nejraději s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem ;-),celé kuře je lepší okořenit den předem ;-) . ...posílám jedničku,protože jsem již několikrát pekl!

  • Karel
    Karel |

    13. 2. 2011 12:24

    No to je teda recept???!! To snad každý na té fólii přece přečte návod ???? Dávat sem tohle?? Začíná to tu být velká nuda !

  • Klára K.
    Klára K. |

    13. 2. 2011 10:14

    Sáčik z vrchu 3-4 krát prepychneme ihlou. Prosím dodať do postupu prípravy. Ďakujem O:-) O:-)