Autor:

Kulajda II.

Střední
Ingredience
Houby 500 g
Brambory 500 g
Cibule 2 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Máslo 2 lžíce
Rostlinný olej 1 lžíce
Bobkový list 3 ks
Pepř mletý
kuliček
8 ks
Nové koření
kuličky
4 ks
Sůl 1 špetka
Masox
zeleninový, houbový nebo masox
1 kostka
Vejce 2 ks
Kefír 1/2 l
Ocet 1 lžíce
Kopr
sekaný
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na tuku usmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme tmavší cibulovou jíšku. Zalijeme studenou vodou, přidáme nové koření, bobkový list a pepř, vývarovou kostku, na kousky krájené houby a brambory, osolíme (můžeme přidat celerovou nať nebo nať z libečku) a za občasného míchání povaříme asi 30 minut od doby varu. Pak přilijeme kefír, opět přivedeme k varu a přilijeme 2 rozmíchaná vajíčka, ještě krátce povaříme.

Nakonec dochutíme octem dle chuti, dosolíme přidáme sekaný kopr (může být čerstvý, sušený nebo sterilovaný).

P.S.: množství hub (mohou být i sušené) a množství brambor je jen orientační, každý si to může přizpůsobit dle svých možností a nic se tím nezkazí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Reklama
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Kulajda II.

Komentáře

  1. jirka   26.10.2010 | 16:05 | reagovat | závadný

    připravil nakrájel podusil a výborné

  2. veronika buricova   03.08.2008 | 23:50 | reagovat | závadný

    Podle me kulajda a bramboracka nemaji daleko od sebe.Az na konec postup prace. Do kulajdy pridavate kopr a do bramboracky cesnek. Polevky jsou takmer stejne. Kazdy si to dela podle sve chuti. Nekdo pridava na indegriencich a nekdo ubira. Vzdyt to mate jedno. Rozhodne dam prednost korenove zelenine pred kostkou vyvaru, ale i ten by tam nemel chybet.

  3. Jana Kutačová   27.09.2007 | 8:30 | reagovat | závadný

    No,já si myslím,že je psáno,že si můžeme zvolit bujón jaký chceme a myslím si,že zeleninový bujón nemá tak výraznou chuť jako čerstvá kořenová zelenina.Já ho tam taky nedávám,jen kousek masoxu. Vaši polévku jsem vůbec hanit nechtěla,jen jsem vyjádřila svůj názor,že podle ingrediencí a ještě s česnekem to na kulajdu moc nevypadá.

  4. Anonym   26.09.2007 | 22:31 | reagovat | závadný

    Pro Janu K: A jaký je rozdíl mezi tím, když dám čerstvou zeleninu a nebo kostku zeleninového bujonu (kterrou samnozřejmě nedávám)?

  5. Jana Kutačová   26.09.2007 | 21:05 | reagovat | závadný

    Pro anonym: neříkám,že taková polévka nebude dobrá,jen mi to opravdu nezní jako Kulajda..o))Mléko nebo smetana,hříbky,kopr,brambory a vejce..takhle ji znám již z dětství.Úprav může být samozřejmě mnoho,ale s tou kořenovou zeleninou a česnekem to vypadá podle mě na zcela jinou polévku..o)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web