Králičí kapsy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks králičí maso stehna (vykostěná a odblaněná - rozklepaná na plátky)
    • 150
      g žampiony
    • 100
      g špenát
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • rostlinný olej
    • vejce A strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony na plátky pokrájené a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak přidáme na proužky pokrájený špenát, který necháme zavadnout, osolíme, přilijeme rozšlehané vejce a mícháme dokud směs nezhoustne. Naklepaná stehna osolíme poklademe připravenou směsí, přehneme, okraje zpevníme jehlou nebo párátkem a obalíme nejdřív v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance a osmažíme na oleji z obou stran zvolna dozlatova.
2
Použít můžeme i drůbeží či vepřové maso.
3
**Podáváme s bramborovou přílohou:** kaše, hranolky...

Komentáře k receptu

  • Marková
    Marková |

    9. 9. 2011 15:27

    Naprosto bez chyby, recept už mám uložený. Stehna naklepávám přes folii, aby se nepotrhala.

  • Zdena
    Zdena |

    9. 5. 2011 13:37

    Doporučuji vyzkoušet. Králičí maso je šťavnaté a v kombinaci s česnekem, houbami a špenátem výtečně chutnají. Já jsem je ještě nechala 10 minut dopéct v rozehřáté troubě, protože máme velké králíky, tudíž i velká stehna a bála jsem se, že se mi na pánvi dostatečně nepropečou.