Králičí játra - minutka

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g uzený špek
    • 1
      lžíce olej
    • 200
      g játra - králičí
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 250
      g cibule 200 -
    • 150
      g anglická slanina - libovější, případně moravské uzené...
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji vysmažíme najemno pokrájený špek, na který pak dáme dozlatova orestovat na nudličky pokrájená a solí, pepřem a kmínem ochucená králičí játra. Do pánve k orestovaným játrům přidáme oloupanou, na měsíčky pokrájenou cibuli, pokrájenou slaninu (uzené) a za občasného promíchání restujeme do změknutí a osmažení cibule. Nakonec dochutíme rozetřeným česnekem a majoránkou, případně ještě dochutíme solí a pepřem, ještě krátce orestujeme a podáváme.
2
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a chlazeným pivem.
3
*Játra se nemusíme bát osolit syrová, neztvrdnou. Použít můžeme i játra drůbeží.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.