Šunkové kapsy se špenátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek vepřové kotlety nebo kuřecí či krůtí řízky pro tři osoby, silnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g parmská šunka nebo schwarzwaldská... cca 100 -
    • olej
    • 2
      stroužek česnek cca
    • muškátový květ nebo oříšek dle chuti
    • 1
      lžička hladká mouka nepřeplněná
    • 250
      g listový špenát cca 200 -
    • smetana ke šlehání nebo na vaření dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do masa dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží) uděláme hluboké kapsy, pak přes fólii maso naklepeme, do kapes vyložíme sušenou šunku (1,5 - 2 plátky). Kapsy solit uvnitř není nutné, šunka je slaná dost a maso osolíme a opepříme jen z vrchu z obou stran. Maso na trošce rozpáleného oleje osmažíme z obou stran dozlatova a uložíme a teple (stačí na teplém talíři zakrýt alobalem).
2
Do výpeku dáme drobně pokrájený zbytek slaniny, nasekaný česnek a obojí necháme krátce rozvonět. Pak přisypeme spařený okapaný špenát (lze použít i rozmrazený listový), osolíme, opepříme, ochutíme maličko muškátovým květem (nemusí být) a krátce pod poklicí podusíme. Pak špenát zasypeme moukou, promícháme, přilijeme smetanu dle potřeby (hustoty), necháme krátce provařit a případně ještě dosolíme a opepříme.
3
Kapsy podáváme se smetanovým špenátem a bramborem.
4
Nemusíme zahušťovat moukou, můžeme použít nastrouhaný sýr (Niva, Gorgonzola, Gouda...) a nebo jen smetanu varem necháme zredukovat na požadovanou hustotu.

Komentáře k receptu

  • Renda
    Renda |

    2. 10. 2016 08:40

    Byla to veliká dobrůtka, děkuji :-)