Autor:

Houbová omáčka s vdolky

Obtížné
omáčka
Houby  
Cibule  
Zakysaná smetana 1 kelímek
Voda
na poslití
 
Hladká mouka  
Mléko 1 dl
Vegeta  
vdolky
Hladká mouka 500 g
Droždí  
Hera 80 g
Vejce
Mléko 250 ml
Houbová omáčka s vdolky

Postup přípravy:

Omáčka: do hrnce na malé množství rozpáleného oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme nakrájené houby. Dle potřeby podlijeme trochou vody, aby se houby nezačaly připalovat. Houby podusíme pod pokličkou doměkka. Do hrnku dáme asi jednu lžíci hladké mouky a rozmícháme ve vodě až se mouka rozpustí a nalijeme do hrnce. Přidáme zakysanou smetanu (stáhneme z plotýnky, aby se smetana nesrazila) a pro zjemnění i trochu mléka a krátce za stálého míchání povaříme, dokud omáčka nezhoustne, poté ochutíme vegetou (můžeme použít i sůl a pepř).
Vdolky (jako příloha): tuk necháme rozpustit, přidáme 1 vejce, lžičku soli a mléko a přpravenou směs vmícháme do mouky s droždím a dobře vypracujeme. Těsto necháme vykynout (kyne zhruba hodinu). Poté z těsta uděláme hada nakrájíme na jednotlivé kousky, z kterých poté vytvarujeme vdolky (bochánky). Vdolky necháme ještě na plechu chvíli vykynout a poté dáme péct. Pečeme do zlatova.
Horké vdolky potřeme rozpuštěným máslem a podáváme k omáčce.

Ač se Vám to může zdát jako hodně netradiční příloha, určitě budete spokojeni. Tento recept se předává v naší rodině z generace na generaci a oblíbili jsme si je všichni, tak snad budou chutnat i Vám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Houbová omáčka s vdolky

Komentáře

  1. JanickaR   08.10.2012 | 6:56 | reagovat | závadný

    Moc dobrá, děkuji za recept. :)

  2. esoš   09.10.2011 | 14:24 | reagovat | závadný

    Svělá alternativa k tradičním pokrmům z hub. Kominace s vdolky je originální. :-D

  3. Ferda Mravenec   09.08.2011 | 5:38 | reagovat | závadný

    Prosim vas, co znamena drozdi bez udani mnozstvi? Neziji v Cesku a tak bych privitala neco presnejsiho - napr. x gramu ci lzicek suseneho nebo x g cerstveho (klasickeho) drozdi.
    Dekuji moc a tesim se na vdolky, houby uz rostou!

    1. Sája   02.10.2011 | 21:09 | reagovat | závadný

      Já dávám instatní droždí, 1 sáček na takové množství mouky. Sáček má 7gramů a odpovídá cca 25g čerstvého droždí.

    2. Ghost   08.10.2011 | 19:41 | reagovat | závadný

      V nekterych kucharkach jako napr. sroubek se neudavaji mnozstvi, protoze se pocita s tim ze ji cte zkuseny kuchar ktery uz vi kolik ceho ma byt.

  4. Marie Šindelová   14.05.2009 | 14:19 | reagovat | závadný

    Omáčka byla moc dobrá,vdolky jsem dělala podle svého.1.

  5. Marie Šindelová   14.05.2009 | 10:42 | reagovat | závadný

    Vdolky jsem dělala podle svého a omáčka byla moc dobrá.1.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web