Kovářská topinka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • chleba krajíce dle chuti
    • tuk na osmažení
    • česnek
    • cibule
    • olomoucké tvarůžky (syrečky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Podle vlastních zvyklostí připravíme topinky (někdo dělá na oleji, někdo na sádle, já na másle). Očesnekujeme, posypeme cibulí, poklademe olomouckými tvarůžky a necháme na chvilku pod grilem zapéct.
2
Tohle vynikající jídlo jsme objevili v jedné hospůdce v Jeseníkách. Před návštěvou divadla bych si to asi nedala, ale jinak je to lahůdka!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Salome
    Salome |

    20. 9. 2007 10:55

    Topinky jsou v naší rodině po několik genersací životní nutnost, je zajímavé, že se nám nikdy nepřejedly. :) Dělávali jsme je vždycky na sádle, ale můj mladší syn je na sádlo alergický, tak jsme je začali dělat na másle - a už jsme u toho zůstali. A k receptu - nejsem autorka, jen jsem se o tu lahůdku chtěla podělit - v té hospůdce dělali i variantu s nivou místo tvarůžků, není to špatné, ale tvarůžky vítězí! :)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    11. 9. 2007 18:46

    Vaclave, take pochazim z jiznich Cech a toto jidlo si moc dobre pamatuji. Je to moc velka dobrota, ale topinky pripravovat na masle me jeste nenapadlo. Dekuji za radu, jsem si jista, ze budou skvele.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    11. 9. 2007 11:17

    Před chvílí jsem si dala chleba s pomazánkou z nivy, kterou jsem včera dělala (hned jsem napsala recept), ale tohle zní lákavě a už mám zase hlad, hrůůůza .......

  • Alča
    Alča |

    11. 9. 2007 10:51

    teď jsem si dala něco podobného v jedné hospůdce ve Velké Bystřici. Topinka, anglická slanina, tvarůžek, zasypané sýrem a zapečené pod grilem. Kalorická bomba, ale vynikající......

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    11. 9. 2007 10:34

    Šmankote Václave, to musí být fakt dobrota... přímo cítím tu vůni...teda mě to fakt voní.

  • Václav FRONĚK
    Václav FRONĚK |

    11. 9. 2007 08:48

    Je to opravdu super.U nás se to také dělá v některých vesnckých hospůdkách.Jižní Čechy.