Autor:

Kovářská topinka

15 minut PT0H15M
Snadné
Ingredience
Chleba
krajíce dle chuti
 
Tuk
na osmažení
 
Česnek  
Cibule  
Olomoucké tvarůžky (syrečky)  

Postup přípravy:

Podle vlastních zvyklostí připravíme topinky (někdo dělá na oleji, někdo na sádle, já na másle). Očesnekujeme, posypeme cibulí, poklademe olomouckými tvarůžky a necháme na chvilku pod grilem zapéct.
Tohle vynikající jídlo jsme objevili v jedné hospůdce v Jeseníkách. Před návštěvou divadla bych si to asi nedala, ale jinak je to lahůdka!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Kovářská topinka

Komentáře

  1. Salome   20.09.2007 | 10:55 | reagovat |

    Topinky jsou v naší rodině po několik genersací životní nutnost, je zajímavé, že se nám nikdy nepřejedly. :) Dělávali jsme je vždycky na sádle, ale můj mladší syn je na sádlo alergický, tak jsme je začali dělat na másle - a už jsme u toho zůstali. A k receptu - nejsem autorka, jen jsem se o tu lahůdku chtěla podělit - v té hospůdce dělali i variantu s nivou místo tvarůžků, není to špatné, ale tvarůžky vítězí! :)

  2. Daniella O.   11.09.2007 | 18:46 | reagovat |

    Vaclave, take pochazim z jiznich Cech a toto jidlo si moc dobre pamatuji. Je to moc velka dobrota, ale topinky pripravovat na masle me jeste nenapadlo. Dekuji za radu, jsem si jista, ze budou skvele.

  3. Eva Přecechtělová   11.09.2007 | 11:17 | reagovat |

    Před chvílí jsem si dala chleba s pomazánkou z nivy, kterou jsem včera dělala (hned jsem napsala recept), ale tohle zní lákavě a už mám zase hlad, hrůůůza .......

  4. Alča   11.09.2007 | 10:51 | reagovat |

    teď jsem si dala něco podobného v jedné hospůdce ve Velké Bystřici. Topinka, anglická slanina, tvarůžek, zasypané sýrem a zapečené pod grilem. Kalorická bomba, ale vynikající......

  5. Věra z Dc   11.09.2007 | 10:34 | reagovat |

    Šmankote Václave, to musí být fakt dobrota... přímo cítím tu vůni...teda mě to fakt voní.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web