Jogurtová bublanina

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kelímek bílý jogurt
    • 2
      kelímek polohrubá mouka
    • 1,5
      kelímek cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechno smíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech, posypat ovocem a zapéct.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • rprenosilova
    rprenosilova |

    9. 11. 2016 19:42

    na klasický plech je to málo těsta, je hodně nízká, což teda nevadí, zas je tam alespoň víc cítit ovoce, ale kdo chce mít vyšší,radila bych 1,5 dávky. JInak výborná, hlavně super rychlá.

  • Anonymous
    Anonymous |

    10. 8. 2016 20:39

    Výborná a jednoducha. Použila jsem celozrnnou špaldovou mouku a přidala kokos - byl ho zbytek ve spíži :)

  • Tekram123
    Tekram123 |

    23. 6. 2016 20:01

    Mňamka, přesně podle receptu.

  • Milen
    Milen |

    6. 6. 2015 14:10

    Suprový recept :-) :-) :-) Použila jsem čerstvé jahody. Přidány 4 lžíce oleje a sůl, jak tady radil pán. Skvělý moučník :-)

  • milen
    milen |

    6. 6. 2015 14:02

    Vynikající :-) . Přidala jsem 4 lžíce oleje, jak tady psal pán. Jinak přesně podle receptu. Pecka moučník. Dělala jsem s čerstvýma jahodami. Doporučuji !! :-)

  • silvik T.
    silvik T. |

    2. 10. 2014 18:04

    Rychlý recept.Dobrá a vláčná buchta.

  • jiri
    jiri |

    23. 8. 2014 16:36

    ok

  • Naneta
    Naneta |

    13. 7. 2014 16:35

    Právě jsem dala do trouby. Jsem na to zvědavá.. s pečením začínám. :-)

  • Katka0501
    Katka0501 |

    27. 6. 2014 18:56

    Dobrý den, taky by mě zajímalo, jak mám dlouho péci. Budu dělat z velkého bílého jogurtu. Bublanina mě velice zaujala, pročetla jsem všechny příspěvky a snad mi taky dobře vyjde, jsem pekařka začátečník :-) .

  • Verča
    Verča |

    18. 6. 2014 16:13

    taky sem ji zrovna vložila do trouby:) uvidíme) <3

  • pavel
    pavel |

    8. 6. 2014 18:14

    A jak dlouho by mela byt v troube?? Kolik minut?? 8-)

  • silvik T.
    silvik T. |

    5. 4. 2014 12:00

    Moc dobrá.Strašně jednoduchá na přípravu :)

  • Martina
    Martina |

    21. 2. 2014 10:59

    Pekla jsem s mraženými ostružinami, půlku mouky jsem tedy dala celozrnné, o něco méně cukru a přidala trochu vanilky. Povedla se a moc nám chutnala, určitě vyzkouším i s jiným ovocem. Recept i příprava jednoduché a rychlé. A trouba byla asi na 180 stupňů :-)

  • Dan
    Dan |

    13. 2. 2014 11:52

    Na kolik stupňů troubu ? Moc nepeču ale rád bych to vyzkoušel, pokud můžete dát podrobnější informace :)

  • zdena
    zdena |

    1. 1. 2013 00:41

    Dovoluji si nesouhlasit...nebude to rukama?:))

  • Šárka
    Šárka |

    1. 10. 2012 20:45

    Právě jsem ji vytáhla z trouby ;-) Protože jsem měla pouze větší plech dala jsem o kelímek víc jogurtu a mouky, jako ovoce jsem použila kompotované třešně. Sice bych to nenazvala úplně bublaninou, ale je výborná. Nepřijde mi ani jako sražená (pod třešněmi je trošku mokřejší,ale to bude tím ovocem), sladká je tak akorát. Mě osobně moc chutná (jím, jí ještě se z ní kouří), co na ní řekne zbytek strávníků uvidíme zítra (jestli na ně něco zbyde :-)) ). Takže já recept vřele doporučuji a zařazuji do své kuchařky :-)

  • LIBI
    LIBI |

    25. 8. 2012 16:45

    Dnes jsem tuto bublaninu - buchtu vyrobila. Jako odměrku jsem použila krabičku od makého másla RAMA. Místo jogurtu jsem použila zákys a jako ovoce jsem tam dala kompotované borůvky. Na vylepšenou jsem po upečení dala nahoru pudingovo-želový povlak. Výborné - už mám jen půl plechu a to to je ještě vlažné. HODNOTÍM KLADNĚ. :-)

  • Bonita Spring
    Bonita Spring |

    22. 7. 2012 15:08

    Naprosto výborný recept, doma v práci se po ní můžou všichni naprosto utlouct. Lehká, vláčná, žádný suchý koláč, jako jiné. Jednou jsem neměla jogurt, zkusila jsem místo něj zakysanou smetanu, bylo také naprosto výborné. Dávám rozhodně jedničku :-)

  • denis a ivana
    denis a ivana |

    1. 7. 2012 14:52

    fuj fuj fuj neda se to jist ani pes to nechce :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Jirka
    Jirka |

    1. 6. 2012 21:27

    Dnes jsem ji udělal, těsto mi připomíná spíš těsto na nudle, zkusil bych do toho pridat mliko a udělat ji z hrubý mouky. Co se týče tohodle receptu - hrůza. Jo a ještě bych dal vanilkovej cukr ;-)

  • jaryn
    jaryn |

    11. 4. 2012 12:47

    je to dobrý :-[

  • Martinkaf
    Martinkaf |

    7. 8. 2011 18:33

    Výborná.

  • zdenula
    zdenula |

    18. 2. 2011 20:30

    holky včera jsem pekla, ale jako bublanina mi to taky moc nepřijde....ani mi to moc nechutnalo budto se mi to nepovedlo nebo nevím.... :-* kdo ví každopádně dík za recept

  • Ef1412
    Ef1412 |

    19. 11. 2010 12:47

    Tento recept je v naší rodině už hodně dloho a ta buchta taková být má..to dělá ten jogurt...taková jakoby skorosražená, ale ujišťuju Vás, že je to takto v pořádku. Já bych to ale bublaninou taky nenazvala, to má do piškotu docela daleko, jinak dávám za 1

  • Dagmar Hubková
    Dagmar Hubková |

    24. 7. 2010 11:58

    taky jsem zkoušela, jsem nadšená, hrnečkové a kelímkové buchty mám moc ráda! jen jsem měla jeden jogurt a jednu zakysanou smetanu ale myslím že to absolutně nevadilo...a byla višňov᧠SUPER recept!

  • Eva P.
    Eva P. |

    20. 6. 2010 07:48

    Rychla, moc dobra ! Muzeme sypat i drobenkou. Zopakuji !

  • Eva P.
    Eva P. |

    16. 6. 2010 20:49

    Rychla, dobra, vlacna !

  • Janka M
    Janka M |

    16. 6. 2010 12:24

    Dokonalaa bublanina, davam 1 s hviezdickou, dnes som piekla, namiesto jogurtu som dala 2 kysle smotany , 3 vajicka a objem na hrnceky 250ml , nie na kelimky , podaril sa uplne perfektny :) dakujem za recept

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    23. 3. 2010 12:29

    Dneska jsem pekla. Kelímek jsem měla 150 g, tak jsem udělala dvojitou dávku, ale nechala jsem jen jeden prášek do pečiva. Chuťově to bylo dobré, ale moc mi to bublaninu nepřipomínalo. Jinak pekla jsem na 180 a příště budu péci na méně a delší dobu, z vrchu je hnědá a ve vnitř mi příjde jako nedopečená, ale možná to bude šťávou z broskví, kterou ty brosvke pustily. Ale chuťově je to velmi dobré :)

  • Amy -
    Amy - |

    30. 8. 2009 16:44

    dělám bez a je velmi chutná

  • Pipi Puncochata
    Pipi Puncochata |

    30. 8. 2009 10:25

    V nekterych podobnych receptech na jogurtovou buchtu se uvadi take olej. Mate nekdo odzdouseno zda je lepsi "s" nebo "bez"? Diky.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 3. 2009 16:31

    Fantastická, není suchá, krásně se dělá. Děkuji

  • Monika T
    Monika T |

    27. 2. 2009 23:29

    moc chutná bublanina i když jsem ubrala cukr, dávam za 1

  • gabriela kohoutková
    gabriela kohoutková |

    8. 12. 2008 14:08

    Ikdyž nejsem nějaká kuchařka, rozhodla jsem se tento recept vyzkoušet no a musím uznat, že je to prostě super....jednoduché a přitom skvělé! Nejprve jsem udělala pouze s rybízem, ale protože se skoro hned snědla, tak jsem poté vyzkoušela s banány a mandarinkami a posypala grankem - taky moc dobré, ale přece jenom s tím rybízem byla taková lepší na chuť!!!Mockrát děkuji za receptík, pro začínají kuchařky jako já přímo ideální

  • Hana Kvasnicova
    Hana Kvasnicova |

    7. 12. 2008 20:08

    Ted jsem tuto bublaninu dopekla.Přidala jsem tam boruvky a kousky čokolády...no má jen jednu chybu...je jí málo. Je super

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    5. 12. 2008 17:26

    Petro, ty jogurty asi 200g. Delam ze zakysane smetany o hmotnosti 380g a pokazde se poveda. Drzim palce.

  • petra matejkova
    petra matejkova |

    5. 12. 2008 00:37

    KOLIKA GRAMOVE MAJI BYT TY JOGURTY?

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    1. 11. 2008 22:17

    Velmi jednoduché a rychlé.Použila jsem ovoce z mražáku /meruňky,ostružiny,maliny/chutnalo:-)Prima recept,už je v evidenci.Hodnotím 1

  • radka nohová
    radka nohová |

    30. 10. 2008 22:29

    Pekla jsem dneska.Doporučuji všem!Nejdřív jsem měla sice strach,ale pak to byla mňamka.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    30. 10. 2008 13:25

    Malá rada pro Sibilu a všechny, co jim trouba peče moc odspodu: nejlepší je dát na dno trouby plech s vyšším okrajem, naplněný vodou. Pak se koláč upeče krásně, nemusíte se bát připálení a dole je krásně světloučký. Tohle mi poradila babička a funguje to :-)

  • Milada Mrázová
    Milada Mrázová |

    15. 10. 2008 12:04

    Tento recept nemá chybu, už jsem vyzkoušela několik druhů ovoce /naposledy jablka na kostičky nakrájená s nahrubo nalámanými ořechy a skořici/, na jogurtu vůbec nezáleží, ať je čistý nebo ovocný /kupuji ten nejlevnější/. Někdy část mouky nahradím mletými ořechy, mandlemi lněným semínkem /vhodné pro diabetiky se Splendou,v ČR - Cukren/. Peču ve velké asi 25 cm velké koláčové formě při 180°C, tak dlouho, až začne vypadat jako hotový, ale špejle zapíchnutá do prostřed vykazuje, že ještě není. Teplotu zmírním, přehodím alobal a dopékám, tak dlouho, až je špejle čistá. Nejlepší na receptu je, že se vám nikdy "koláč" nevysuší. Děkuji za recept

  • Ája Suchánková
    Ája Suchánková |

    13. 10. 2008 16:15

    Tak můj první recept z Recepty.cz nakonec byl tento - a musím hned chválit. Bublaninu jsem dělala se švestkami a nahoře s drobenkou a všichni si moc pochvalovali. Recept už jsem zařadila do své sbírky a stane se častým obyvatelem našeho stolu. Dávám velikou jedničku a děkuji!

  • Pavlína V.
    Pavlína V. |

    5. 10. 2008 16:54

    Dělali jsme z jednoho velkého jogurtu 400g, jeden kelímek mouky, půl kelímku cukru, 1 van.cukr, 1 prášek do pečiva, 2 vajíčka, červený rybíz+broskve. Je to super mňamka, velká pochvala.

  • Stanislava Slánská
    Stanislava Slánská |

    28. 9. 2008 07:24

    Sibilo, bublaninu je nejlépe péci při 150 stupních v el. trobě, nebo 140 v horkovzdušné. Před vyndáním z trouby musíš špejlí píchnout do těsta, jestli se lepí, peč dál Těsto se na špejli nesmí lepit Teprve potom můžeš buchtu vyndat z trouby. Jogurt může být jakýkoliv bílý, lepší je ale tučný. Určitě se Ti to příště povede.

  • sibila sibilidou
    sibila sibilidou |

    25. 9. 2008 15:09

    chybim jiz 30 let z cech,a jogurt byl tehdy ve sklenkach byli a aji s ovocnou marmeladou.Delala jsem recept ktery byl chutove moc dobry,ale nedopeceny uvnitr.nevim jestli to neni tim jogurtem.Jak huste ma byt to testo,a pri kolika stupnich to asi pecete?Pecu casto a jediny problem s troubou mam ze se pripaluje ze spoda,proto davam 2 pecici papiry,ale aby se mi ze vnitr nedopekl ,to se mi dlouho nestalo,proto asi rikam ze je to tou kvalitou jogurtu/

  • sibila sibilidou
    sibila sibilidou |

    25. 9. 2008 15:00

    tak recept me zaujal,udelala a nic..:(((( byl sice chutny ale vevnitr mokry .trouba mi hreje moc ve spodni casti,proto davam 3 papiry .Nakolik problizne stupnu se to pece?Jake to testo ma byt ridke?kdyz jsem zila v cesku tak jogurt co jsme meli byl bily ve sklence a nekdy s ovocem.takze si nedokazi predstavit jaky jogurt tam mam dat?

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    24. 9. 2008 10:40

    Dost často děláme z různého ovoce je to dobré a rychlé.

  • Petra Ostruszkova
    Petra Ostruszkova |

    20. 9. 2008 20:29

    perfektní rychle dobre a ne suche diky za supr recept

  • Deni K
    Deni K |

    20. 9. 2008 10:55

    Pekla jsem včera. Povedla se výborně! Dala jsem smetanový bílý jogurt 380g. Přidala jsem vanilkový cukr pro ovonění. Jako ovoce jsem dala meruňky, co jsem měla v mrazáku. Zprvu jsem se obávala, jestli to nebude rozmáčené, ale dopadlo to vážně skvěle. Povrch jsem posypala drobenkou. Brzy to budu muset upéct znova, jak to rychle zmizelo. (o:

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    19. 9. 2008 14:58

    Tak jsem taky vyzkoušela. Se švestkama. Je moc dobrá. Místo jednoho jogurtu jsme dala zakysanou, potom 1 kelímek špaldové mouky a přidala jsem citronovou šťávu a VC.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    18. 9. 2008 21:36

    Simčo, nemám důvod se urážet. Asi máš pravdu, protože jsou i 400g i větší jogurty, to je fakt. Je pravda, že se pak třeba ty vejce musí přidat a to už musíme mít zkušenosti. Takže ano, máš pravdu :-)))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    18. 9. 2008 20:13

    Laďko, já si dovolím tě opravit: vzhledem k tomu, že je v receptu uvedeno kromě věcí, měřených na kelímky, i "....1 prášek do pečiva, 2 vajíčka,....", tak se nedá říct, že je to jedno. Určitě nehraje roli, zda se vezmou jogurty 100 - 120 - 150g,max. 200g. Ale jak už tu padlo - těžko by to mohly být ty půlkilovky.... Já mám recept právě na ty půlkilový a tam mám 3 - 4 vejce (podle velikosti, 3 velká nebo 4 malá) a 2 prdopeče. Nechci tě nějak naštvet, nebo za každou cenu opravovat, píši to tu proto, že vím, že na tyto stránky chodí spousta začínajících kuchařek, které by tento výborný recept mohl zlákat svou snadností a pak by se jim to třeba nepovedlo.....

  • Eva Stružová
    Eva Stružová |

    17. 9. 2008 13:13

    Děkuji moc za radu,ráda vyzkouším,jsme doma mlsouni.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    17. 9. 2008 10:31

    Ale 2 půlkilové ale asi ne... :-). Aby měl jeden kelímek hmotnost okolo 200 g.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    16. 9. 2008 22:49

    Evo, je to úplně jedno, protože stejné kelímky použijete na mouku a cukr, tudíž to zvorat nemůžete, i kdybyste chtěla :-)))

  • Eva Stružová
    Eva Stružová |

    16. 9. 2008 21:58

    Chtěla jsem se zeptat jak velké jogurty potřebuji na tuhle skvělou bublaninu,děkuji.

  • Jana J.
    Jana J. |

    16. 9. 2008 20:54

    V Ý B O R N Á. Dělala jsem s broskvemi a chválou nešetřil ani manžel, který jinak sladké nemusí.V jednoduchosti je prostě síla. Díky

  • Míša mikklik
    Míša mikklik |

    15. 9. 2008 09:16

    Je výborná, dělala jsem ji s ostružinami a drobenkou z hnědého cukru a dcerka byla nadšená ( jinak jí ostružiny nechutnají ), vyzkoušená je už i švestková a myslím, že bude výborná i s jiným ovocem. Musíte zkusit, kdo jednou zkusí, už nechce jinak !! :-)

  • Anděla Sobotková
    Anděla Sobotková |

    13. 9. 2008 16:10

    Rychlovka, přidala jsem dle pana Oldřicha 4 lžíce oleje a vanilkový cukr, ubrala na cukru krystalovém, místo 1,5 kelímku, jsem dala jeden, ale i tak je to dost sladké, možná ještě uberte.Dělala jsem se švestkama, raz dva je hotovo a ani neni špinavé nádobí, stačí jedna mísa:-).Křehounké, nadýchané, prostě za jedna.

  • Mária Bittnerová
    Mária Bittnerová |

    3. 9. 2008 21:36

    Veľmi dobrý recept. Ja so bublaninu piekla so slivkami, polovicu plechu som posypala drobenkou (namiesto múky som použila mleté ovsené vločky k tomu som pridala posekané orechy) a ešte som posypala aj škoricou. -Druhú polovicu som posypala s makom.Všetkým veľmi chutil.

  • Petule B.
    Petule B. |

    2. 9. 2008 14:37

    Nedalo mi nevyzkoušet a je opravdu moc dobrá. Oceňuji hlavně tu rychlost a jednoduchost. Mě nejvíc chutnala druhý den. Dávám velkou jedničku!

  • Nikol Miklendova
    Nikol Miklendova |

    28. 8. 2008 15:00

    Velmi rychlá, výborná, chutná a jednoduchá! Opravdu doporučuji zkusit!!!

  • alenaE -
    alenaE - |

    27. 8. 2008 21:52

    Jiz jsem ji delala snad 6krat,je vyborna,muj oblibeny druh receptu-levna,rychla-zamichat-sup do trouby.Davam VELIKOU 1111!!!!

  • Vendula Horáčková
    Vendula Horáčková |

    26. 8. 2008 16:02

    Taky jsem ji vyzkoušela na velký pekáč - dávám celý velký bílý jogurt a jinak 1,5 dávky všeho ostatního, tzn. ne do kelímku, ale do velkého hrnečku a všem moc chutná, krásně rychlá a bezpracná, dělám ji jako koláč s ovocem

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    18. 8. 2008 14:00

    Bublanina je výborná, rychlá a jednoduchá. O víkendu jsem upekla s borůvkami. Dávám za 1.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    16. 8. 2008 14:40

    Poslední dobou jsem produkoval srazky. Že by moc ovoce? Dnes jsem zadělal dvě stejná těsta, upekl se stejným množstvím broskví. Těsto s prdopeč AMYLON naskočilo o cca 30% vice než těsto s prdopeč KÁVOVINY !!!

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    16. 8. 2008 14:10

    ... zkuste přidat 4 PL oleje a vanilkový cukr... To pak není bublanina ale báseň... A samozřejmě špetku soli.

  • Pavla Hokszová
    Pavla Hokszová |

    14. 8. 2008 07:22

    Bublanina je vynikající a navíc jednoduchá a rychlá. Díky za skvělý recept:)

  • Marti Vetcha
    Marti Vetcha |

    13. 8. 2008 23:24

    Tak jsem upekla i tady v USA s tresnema, ale mam ji pomerne tezkou a velmi hutnou, nevite v cem jsem udelala chybu. Jinak je moc dobra a dokonce i deti ji basti, coz me prekvapilo. Muze to byt tim, ze jsem tam dala vice jogurtu, asi o ctvrtinu kelimku, zbytek se mi nechtel nechavat. Taky jsem se chtela zeptat jak dlouho a na jaky stupen peci.

  • Markéta Sršňová
    Markéta Sršňová |

    12. 8. 2008 14:54

    Bublanina je výborná! Použila jsem bílý jogurt v těch "normálních" kelímkách a těsta bylo relativně málo. Tak jsem pekla v polovičním pekáčku a bylo to tak akorát, ale výsledek je fakt skvělý, těsto není suché a bez tuku!!! Cukru jsem dala 1 kelímek a úplně to stačí.Dávám 1!

  • René Vodičková
    René Vodičková |

    11. 8. 2008 10:30

    V sobotu jsem upekla bublaninu s borůvkami. Jen se po ni zaprášilo. Opravdu výborná. Dávam 1*

  • Amy -
    Amy - |

    1. 8. 2008 18:09

    pro Janu D: Odměřuje se podle objemu, 400 g jogurt stačí na celý plech. Vymyjete kelímek a odměřujete s ním ostatní přísady

  • Amy -
    Amy - |

    1. 8. 2008 18:05

    ráda bych odpověděla na dotaz s drobenkou: myslím, že ta neopečenost nebude drobenkou, snad jedině, jestli dáváte dost tuku, ale troubou. Pokud máte elektrickou, chce to vystihnout polohu plechu, nejlépe někde uprostřed a zapnout i horní pečení. V plynové mám zkušenost s pečením až co možná nahoře. To je u té mojí jediný způsob, jak dosáhnout zhnědnutí povrchu.

  • Dana Picková
    Dana Picková |

    1. 8. 2008 18:02

    Petře, podle mě je to otázka kvality trouby, ne složení drobenky, Pokud peče trouba více svrchu, je i drobenka opečená. Diabetikům lze udělat těsto úplně bez cukru a osladit jenom drobenku. Na 1 plech: 1 1/2 většího kelímku jogurtu (po 250 g), 1 kelímek polohrubé mouky, 1 kelímek hrubé mouky, 1/2 kelímku oleje, 2 vejce, prášek do pečiva (nemusí být úplně celý), může být špetka soli a citronová kůra.

  • Jana D
    Jana D |

    1. 8. 2008 17:56

    Ahoj, chápu správně, že na 400g jogurtu je 400g mouky? Na tohle jsem úplně levá:-)

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    31. 7. 2008 00:02

    Znám tuto bublaninu.Dávám místo jogurtu kysanou smetanu.Je to rychlé a chutná to všem.

  • N J
    N J |

    30. 7. 2008 12:23

    Nevěděla jsem, co s rybízem, tak jsem vyzkoušela tento recept - výborné. Použila jsem poměr kelímku 150g a bublaninu dělala na poloviční plech - těsta bylo málo, proto doporučuju větší jogurty, příště je taky použiju.

  • Jana Ehnes
    Jana Ehnes |

    29. 7. 2008 22:01

    V Nemecku koupite polohrubou mouku pod oznacenim Diamant Weizenmehl Type 550. Mam s ni dobre zkusenosti, na peceni pouzivam jenom tuto, pouze na posypku davam hladkou mouku.

  • Petr Mores
    Petr Mores |

    29. 7. 2008 16:44

    Já jsem použil místo jogurtu 10% kysanou smetanu a klaplo to výborně. Mouku hladkou, v Německu je hrubá a polohrubá nesehnatelná. Mám dva dotazy: za prvé, jaká teplota/doba pečení se vám nejvíc osvědčila? Za druhé, jak dělat drobenku, aby byla pěkně opečená? Mně vždycky zůstane bledá.

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    23. 7. 2008 20:06

    dělala jsem z jogurtu 150 ml, dala jsem jen jeden kelímek cukru a nalila těsto na velký plech, ale bylo ho málo, příště dám na malý plech, dělala jsem s kompot. broskvemi a musím říct, že buchta je vynikající, dávám 1 s hvězdičkou

  • Zdenka Otrubová
    Zdenka Otrubová |

    23. 7. 2008 12:32

    Niečo podobné je "jogurtový koláč". Len na vrch ide drobenička. Veľmi dobré.

  • Kateřina Kusá
    Kateřina Kusá |

    21. 7. 2008 16:00

    Díky za recept, velmi rychlé, jednoduché a všem chutnalo:-) Dala jsem borůvky.

  • alenaE -
    alenaE - |

    16. 7. 2008 20:40

    Mohu timto potvrdit ze bublanina je vvborna,delala jsem ji v nedeli ,a v pondeli znovu,lze pouzit jakekoliv ovoce a to je presne recept co mi vyhovuje-zamichat a sup do trouby-dik!!!

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    16. 7. 2008 15:02

    Při pečení používám Dia chrom sypký - taky pěkně drahý - teď už přes 70 kč a je toho fakt trocha. Ale tam, kde je prášek do pečiva se nedá dát, protože prášek do pečiva úplně srazí sladkost toho umělého cukru. Nejvíc ho používám při pečení štrůdlu kam se nedává prášek a taky u kynutých buchet. A díky za odpověď.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    14. 7. 2008 17:25

    ten nový cukr má název diabeticker Zucker, je ve žluté krabici s obrázky ovoce,cenu jsem zapomněla,ale asi jako všechny tyhle věci tak kolem 50 Kč.Došel mi,půjdu ho koupit.Ty Dia chrom tabletky - přidáváte i při pečení?To jsem nezkoušela,ale hořké to není,že ne? Asi jako vychytávka,když nebude jiný při ruce,to nní špatné.Ale pravidelně to asi nepoužíváte,to by finance asi řvaly :-)))aspoň ty moje:-)Laďka

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    14. 7. 2008 16:47

    Laďko, píšete o novém německém umělém sladidle. Můžete napsat jeho název?! Taky peču i diabeticky (i když ne vždycky)a zkouším různé druhy cukrů. Používám i tekuté sladidlo - to do koláčů - najvíc dia chrom sypký - ovšem tam, kde není prášek do pečiva. Jinak i já mám nejraději v čaji nebo kávě dia chrom tablety. Díky předem za odpověď.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    13. 7. 2008 18:08

    Jano tak ktěm cukrům pro diabetiky:tady do tohoto receptu jsem dala 2 lžíce sladidla Fan na pečení - tohle používám při pečení dost často.Pak používám Fruktozu - ovocný cukr pro diabetiky - také na pečení,ale i na zavařování - tam používám diaželírovací cukr, na přislazování jídel je dobré tekuté Fan sladidlo,když potřebujete rychle něco osladit.Na slazení třeba kávy používáme tablety Dia chrom - tabletek je 600 a na hrnek používám 1 tabletu.Vůbec se snažím sladit o hodně míň než je v receptech,takže to dia sladidlo,i když je třeba napsáno 4x sladší než cukr,dávám ješté méně než tu čtvrtinu.Teď jsem objevila nový cukr pro diabetiky,je od německé firmy a je tam 70 %fruktozy a 30% sorbitu a zdá se mi hodně dobrý.S žádným umělým sladidlem to nesmíte přehnad,aby to nebylo hořké.Ale hořknul hlavně sacharin,který nepoužívám vůbec.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    13. 7. 2008 14:14

    Já používám jako základ 200g bílý Bifidus aktiv,ale určitě můžete použít i 150 g,tam jde jen o dodržení poměru.Používám také 400 g Selský jogurt. Jani,za chvilku pošlu ten přesný rozpis,snad to použije i někdo jiný,vždyť to je debata o receptu,ne?Jinak o tom,co používám pro dia vaření vám pošlu mail,bude to možná pro nás pohodlnější,ne?Jen to bude asi později,ale nebojte se,určitě se nám to neztratí.:-))Laďka

  • Wendy
    Wendy |

    13. 7. 2008 13:52

    Chci také vyzkoušet! Kelímek jogurtu - to je myšlen asi ten malý 150 gramový? Děkuji.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 7. 2008 13:26

    Laďko,vy děláte ro diabetika buchty,vidím,že i tahle by šla.Přítel je šíleně na sladké a neměl by to taky,taky diabetes.Napište mi,třeba na meil,jaký cukr konkrétně jste dala tady a tu špádovou mouku?To mohou diabetici?Musím se po ní podívat.Je asi tmavá,ne?Pokud odpovíte,díky,protože vidím,že odtut pečete,tak to asi musíte nějak upravovat a pokud to jde,udělám to taky.Díky!!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    13. 7. 2008 09:28

    tohle jsem dělala z dvojnásobné dávky,abych zužitkovala všechno ovovce,které mi ještě zbylo.Takže tam bylo od každého něco - rybíz,angrešt,borůvky,třešně višně a prý to bylo výborné.Já to mám nyní zakázané :-)),ale ani mi to moc nevadí,hlavně když chutná ostatním.Jo a protože nepoužívám normální cukr kvůli diabetes,dala jsem jen 2 lžíce diacukru na pečení a stačilo.Pro mě hlavně rychlé.

  • Hana
    Hana |

    19. 6. 2008 15:44

    Bublanina je vynikající! Plech jsem posypala kokosem a vrch koláče posypala sekanými mandlemi a vanilkovým cukrem, dávám za 1:)

  • Markéta Slachová
    Markéta Slachová |

    2. 11. 2007 09:47

    Tento koláč miluju. Dělám ho s různým ovocem a sypu žmolenkou.

  • Alena Kovářová
    Alena Kovářová |

    25. 6. 2007 20:36

    Včera jsem pekla koláč s malinami. Koláč je výborný a lehký. Děkuji za recept. Přídávám do oblíbených.

  • Katka B
    Katka B |

    24. 6. 2007 23:02

    Skvělá!!! Lehká, jemná, vysypala jsem pekáč kokosem a přidala třešně. Určitě udělám zase

  • Eva P.
    Eva P. |

    13. 3. 2007 16:31

    Super rychle ! Dala jsem hladkou mouku (tady ve Francii jinou nemame) a kompotované merunky a je to moooc dobré ! Delala jsem to z vyse uvedené davky a dala do formy 32x26 a pekla pul hodiny.

  • Eli
    Eli |

    1. 3. 2007 16:32

    Ja mam malou troubu a tudiz i maly plech (30x22cm) a tak si vsechny recepty upravuji. U tohoto receptu jsem vsech surovin dala jen 3/4. Takze pokud se ridite ingrediencemi je to urcite na vetsi plech nez 30x22, vic bohuzel nepomuzu:-)

  • beba
    beba |

    1. 3. 2007 14:11

    Na ako veľký plech to je?

  • Eli
    Eli |

    1. 3. 2007 13:32

    Vyborny. Delala jsem s kompotovanyma merunkama a plech vysypala kokosem jak poradil Tomas a bylo to posusnanicko:-)

  • Gabina Nádvorníková
    Gabina Nádvorníková |

    25. 1. 2007 10:06

    vyborne, dekujeme. velmi ocenuji jednoduchost tohoto receptu

  • Tomas
    Tomas |

    23. 11. 2006 16:27

    vyborny a jednoduchy recept, doporucuji vysypat plech kokosem. Nikdo mi neveril, ze se mi to povede, ale vsichni se nakonec olizovali az za usima... dekuji autorovi receptu!

  • zaneta
    zaneta |

    6. 7. 2006 18:45

    Je to jednoduche a velice dobre,doporucuji

  • Martina+Petra
    Martina+Petra |

    9. 9. 2005 13:40

    Omylem jsme s kamaradkou zapomneli pridat vajicka a vubec nic se nestalo,takze pokud slepice nenesou nic se nedeje.

  • Marta
    Marta |

    30. 6. 2005 15:48

    Žádný tuk tam nepatří. Já nechám nejprve trochu zapéct, potom pokladu ovocem a posypkou.

  • Evule
    Evule |

    30. 6. 2005 14:11

    Nechybí tam nějaký tuk? Olej? :)

  • Alena
    Alena |

    7. 3. 2005 11:09

    Tento recept je sice starý, ale dobrý. Na povrch dávám ještě žmolenku, je to lepší a lépe to vypadá. Jako náplň používám strouhaná jablka.