Jogurtová bublanina II.

Střední
Ingredience
Vejce 2 ks
Cukr 150 g
Rostlinný olej 1/2 dl
Jogurt 2 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Hrubá mouka 250 g
Mléko 1/2 hrnek
Ovoce  
Posypka  
Jogurtová bublanina II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Vejce chvíli mícháme s cukrem, po chvíli přidáme jogurty a olej a dobře zamícháme. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vysypeme do připravené hmoty. Vše umixujeme nebo dobře vymícháme. Mléko přidáme až na konec - podle hustoty těsta. Je lepší řidší těsto. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Plech vymažeme a vysypeme nejlépe strouhankou. Vylejeme na plech poklademe ovocem a posypeme posypkou. Pečeme 20-30 minut. Jestli je bublanina hotová poznáme tak, že začne povrch zlátnou a špejlí zkusíme opatrně píchnout do těsta - na špejli nesmí zůstat těsto.

Bublaninu jsem dělala nedávno, protože jsem zavařovala broskve a zůstalo mi pár měkkých. Bublanina byla vynikající a také jsem místo jednoho jogurtu do těsta vmíchala Lučinu jogurtinu - zůstala v lednici, protože nikomu nechutnala. S lučinou bylo těsto ještě vláčnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Jogurtová bublanina II.

Komentáře

  1. iveta   19.04.2013 | 17:17 | reagovat | závadný

    dělala jsem přesně podle reeptu.jen jsem dala pul kilový jogurt.vanilkový cukr,a citr.kuru,bez mléka .těsto bylo akorát . :-D :-P

  2. Barbora K.   28.06.2012 | 8:55 | reagovat | závadný

    Lehčí, zdravéjší varianta této bublaniny 8-)
    400g jogurtu ( 1 velký keliímek), méně mléka, kypřící prášek do perníku, kůra z citronu,125g hladká mouka + 125g hladká špaldová mouka.

    Moje varianta s kyselýma višněma :-))

  3. Simča S.   03.04.2011 | 20:32 | reagovat | závadný

    Asi jsem příliš poslechla pokyn: "Je lepší řidší těsto" a tak mi těsto při pečení "vybublalo" přes ovoce a drobenku. Ale chuťově moc dobré - jen vzhledově nic moc.....

  4. Věra   04.08.2007 | 21:16 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem také s broskvemi a všem moc chutnalo; jen jsem dala jogurt 400 g a méně mléka.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web