Jemné palačinky

moje hodnocení:

3,9

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání přiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepříliš husté jemné těsto. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
2
Ohřátou omeletní pánev vymažeme olejem, těsto naléváme naběračkou po menších dávkách. Opečeme po obou stranách a podle chuti naplníme.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    17. 4. 2009 22:09

    Aha, tak to jsem přehlédla...já taky dělám těsto husté jako omáčka;-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    17. 4. 2009 19:17

    Ne, Jarko, v receptu není nic o zakysané smetaně, Eva reaguje na příspěvek Zdenky Supolové ze září minulého roku. Evi - ale Zdenka tam zrovna píše, že si to jaždý udělá husté podle svého. Já třeba dělám těsto husté asi jako je smetanová omáčka....

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    17. 4. 2009 18:41

    Evo, ať koukám jak chci, žádnou zakysanou smetanu v receptu nevidím :-)

  • Eva J.
    Eva J. |

    17. 4. 2009 12:53

    Když to tak čtu, tak by mě zajímalo, jak na pánvi rozlít kysanou smetanu... Ta je přece hustá jako blázen, to leda rozetřít lžící...???

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 9. 2008 15:17

    Já dávám na litr mléka jen jedno vejce a úplně to stačí. Doporučuju ale do těsta trochu rozpuštěného másla, jsou velmi jemné a chutné. Smažím na pánvi jen lehce potřené tukem (mašlovačkou).

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    8. 9. 2008 12:50

    resne tak, dobré palacinky neznamenajú, že sa dá do nich veľa vajec, rovnako ako iné jedlá sú výborné aj bez smotany, prípadne s obyčajnou 12% smotanou, nemusí sa tam nutne dávať šľahačková. U nás sa ostatne na varenie nikdy nepoužíva šľahačková smotana, tá je na šľahačku. Prvýkrát som sa s tým stretla v českých receptoch. Tak nech sa tie palacinky daria:)))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    8. 9. 2008 09:39

    Terezko,já jsem Oldřicha pochopila ::-)))) ! Jen opravdu 6 vajec-to je snad vaječná amoleta!! A teď bez nadsázky.Když jsme dělali palačinky v restauraci a že na ně lidé tedy chdili rádi,tak se udělal ten základ,jak tady píšu s tím jedním vajíčkem a přidávalo se pouze mléko,popř.mouka.Daly se dělat na dobré pánvi i na sucho a byly fakt vynikající.Dávaly se do trojúhelníčků potřené nějakým ovocným drisingem,navrch šlehačku a postrouhat čokoládou a lidé si přidávali a přidávali a poctivě jsme jim řekli,jak to děláme.Mnozí nevěřili!!Ale recept si vzal každý.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    8. 9. 2008 07:07

    Pre Oldřicha : :-)))))))))))))))))))

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    8. 9. 2008 00:01

    Terezo, Jana použila jisté nadsázky na poměr vajec a mouky; já jsem se vyjádřil také s nadsázkou a věřím, že mí Remkovi mi rozumí. A chraň Příroda, abych Janu podceňoval! Nikoho na tomto foru nepodceňuji. Nebo,téměř nikoho...:-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    7. 9. 2008 21:46

    Oldřichu, dobré palacinky neznamenajú, že použijem kopec vajec :))) Nepodceňujte Janku Remkovú, je to dobrá kuchárka.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    7. 9. 2008 21:45

    Oldřichu, dobré palacinky neznamenajú, že použijem kopec vajec :))) Nepodceňujte Janku Remkovú, je to dobrá kuchárka.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    7. 9. 2008 20:05

    Jano, asi jste právě položila základní kámen homeopatické kuchyně! Taky mi to připomnělo slavné PĚTIVAJEČNÉ TĚSTOVINY - 5 vajíček na tunu mouky :o)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    7. 9. 2008 19:58

    Ja robím palacinky vždy z 1 litra mlieka a dávam 3 vajíčka. Múku nevážim, nasypem, rozhabarkujem, nechám 15 min postáť, aby múka nabobtnala a potom dosypem múku, ak treba. mám to v oku, nikdy nevážim.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    7. 9. 2008 19:33

    Pani Janka Remková, mne sa 6 vajec na 11/2l mlieka nezdá veľa. Ja dávam 2 vajcia na 1/2l mleka, takže ten pomer vychádza. Palacinky sa dajú urobiť tenučké a netrhajú sa.Ale v tomto recepte sa mi zdá málo múky a veľa vajec na 1/4l mlieka.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    7. 9. 2008 13:48

    Jano Chmelařová,6 vajec?Tak asi jsem na světě ještě krátce.Já dávám jedno na jakékoliv množství.Aby byly tenké,tak asi půl litru mléka a tak konzistence,jak tady píše Zdeňka Supolová,asi jak kysaná smetana.Na pánev jen pár kapiček oleje a rozlít tuk pořádně po pánvi a malou naběračkou na rozpálený tuk nalít hmotu a zase pořádně rozlít po celé pánvi.To jsou tenoučké palačinky.Olej ve větším množství je nafoukne.Tyhle se super rolují a vypadají skvěle.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    7. 9. 2008 12:42

    Jednoduché,rychlé,skvěle se dělají, základ:čtvrt litru mléka,jedna lžička cukru,1 vejce,špetka soli a hl. mouka,aby byla hustota jako kysaná smetana.Každý si nastaví podle potřeby.Ty nahoře už nikdy více!

  • notwist notwist
    notwist notwist |

    6. 9. 2008 21:36

    největší hrůůůůza, co jsem kdy viděl a jedl... vůbec to nejde udělat... je to hnusný....

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    6. 7. 2007 23:47

    Nějak si palačinky (tedy tenulinké placky) neumím z tohoto rozpisu představit. Asi není daleko od pravdy ten, kdo píše, že jsou to spíše omelety. Vůbec se nedivím, že tu kuchařky, které ho zkusily, uvádí, že se jim to trhá. Mám vyzkoušený poměr na 1 l mléka 4 vejce, špetku soli a cca 500 - 600 g hladké mouky (podle velikossti vajec a kvality mouky), takže tento poměr mi přijde "převajíčkovaný".

  • Martin Jegla
    Martin Jegla |

    6. 7. 2007 16:33

    Tento recept je snad nejhorší co jsem kdy vařil. Palačinky se lepiliy, lámaly, špatně se otáčely, patlaly a po chuťové stránce... Nedoporučuji

  • Jana Chmelařová
    Jana Chmelařová |

    6. 7. 2007 14:41

    Oprava mého receptu: z poloviční

  • Jana Chmelařová
    Jana Chmelařová |

    1. 7. 2007 09:05

    Dělám palačnky podle receptu mé tety. Jsou vynikající a jednoduché. 11/2 l mléka, 6 vajec, 1/2 kg hl.mouky, špetka soli.Vejce šlehám a pomalu přidávám mléko a pak mouku.Pánev vymažu jen 1x olejem /na začátku/. Z tohoto množství se připraví asi 25 tenkých palačinek. Výboirné jsou s rozmačkanými jahodami v kostce oslazeného tvarohu. Možno dělat s poloviční dávky.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    7. 6. 2007 13:31

    Pamatuji se na podobný recept, taky byl se sněhem a palačinky se plnily tvarohovou náplní s rozinkami a bylo to senzační. Jen to spíš nebyly palačinky, ale něco jako omeletky, s tím sněhem se musely dělat o hodně silnější, správné palačinky jsou tenoučké. Nepamatuji se už přesně na ty ingredience (zkusím najít a když tak to sem vložím, protože byly opravdu výborné), ale i u tohoto receptu by možná pomohlo nalévat více těsta (pánev jen lehce vymáznout olejem), pak by se možná tak netrhaly.

  • Radana
    Radana |

    6. 6. 2007 18:46

    Recept je úplně špatný, málo mouky hodně vajec.Poměr surovin je velmi nevyvážený a palačinky z tohoto těsta opravdu neusmažíte!!!

  • Zuzana
    Zuzana |

    8. 3. 2007 11:51

    Já tetnto recept takě nedoporučuji nikomu kdo s palačinkami nemá zkušenosti..palačinky se na pánvy trhají..OPATRNĚ!!!

  • Radka Zezulová
    Radka Zezulová |

    27. 9. 2006 21:57

    Tento recept nedoporucuji nikomu kdo nema zkusenosti s palacinkami :)Daleko lepsi je pouzit 100 g polohrube mouky + 200 ml mleka a bohate staci jedno vetsi vejce.Uspech zarucen :))))

  • Lenka
    Lenka |

    26. 11. 2005 12:13

    pro Veru: my dava me na 1 litr tak 3 vajicka, ale uz jsem byla "donucena" vyzkouset i tech 12 a na slo to...i kdyz jsem mela strach ze to bude spis omeleta...a byly to palacinky:)

  • Věra
    Věra |

    9. 11. 2005 13:48

    když na 1/4 litru jsou 3 vejce to na 1 litr je 12 vajec ?

  • Franta Vályi
    Franta Vályi |

    9. 11. 2005 13:27

    Zhruba na 1 litr hmoty přidej asi 1/2dcl oleje a nemusíš podlévat olejem ani máslem.A místo sněhu přidej prdopeč(prášek do pečiva).

  • Lenka Dobešová
    Lenka Dobešová |

    20. 8. 2005 14:13

    A to máslo se dáva (při každé palačince ) zvlášť ? Vím,že máslo je dost nechutné když zhnědne.

  • no no no no
    no no no no |

    20. 8. 2005 13:44

    Na másle je to lepší než na oleji!Radím dobře!

  • David Fajfr
    David Fajfr |

    19. 7. 2005 10:26

    Dávám malou lzicku praskoveho cukru a ne na oleji, ale na masle!

  • petra Šimsová
    petra Šimsová |

    1. 6. 2005 12:19

    Jsou výborné i bez sněhu, ale se sněhem jsou více nadýchanější.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2005 12:24

    Uvedená dávka bohatě postačí pro jednoho mladého vrabce.

  • Juraj Albíni
    Juraj Albíni |

    26. 2. 2005 12:04

    Už nikdy nebudem robiť palacinky

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 2. 2005 07:56

    A cukr do těsta nepatří?

  • Anonym
    Anonym |

    23. 2. 2005 20:38

    super

  • Evzena Kravska
    Evzena Kravska |

    14. 11. 2004 03:21

    S tim snehem se to spatne rozprostira na panvi...