Játra v alobalu

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: kamilio

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová játra
    • 150
      g slanina
    • 2
      cibule
    • 4
      rostlinný olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • worcestrová omáčka
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z alobalu utrhneme 4 čtverce asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme na polovinu a zase ho otevřeme. Na polovinu alobalu ke středu nalejeme lžičku oleje, poklademe plátky slaniny, na ni kolečka cibule, pak plátky opepřených jater, opět kolečka cibule a plátky slaniny.
2
Prázdnou polovinu alobalu přiklopíme na porci a začneme dělat malé faldíky nejdříve na delší straně, pak na kratších bočních stranách. Alobal musí být minimálně třikrát přehnutý a nesmí se nikde propíchnout.
3
Psaníčka poskládáme na rozehřátou plotýnku nebo na plech. Teplotu nastavíme tak, aby se nám asi po 3 min. alobal nafouknul. Psaníčko otočíme přes okraj, kde nejsou faldíky, propíchneme špičkou nože a ještě 3 minuty pečeme.
4
Psaníčka v horní části rozřízneme a obsah včetně šťávy servírujeme na talíř. Pak játra posolíme a dle chuti pokapeme kečupem a worchestrem, případně zalejeme tatarskou omáčkou. Podáváme se zeleninovou oblohou a různě upravenými brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karel
    Karel |

    20. 2. 2011 23:08

    To by asi nešlo brambory se za 6 minut neuvaři...

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    28. 1. 2008 13:42

    Co kdyby se ty brambory dali k játře do alobalu?

  • Kamila
    Kamila |

    26. 1. 2008 11:59

    Velice dobré....akorat jsme přidali ještě česnek na plátky od kapsy.....

  • Ola P.
    Ola P. |

    26. 6. 2006 22:06

    Mooooc dobré!!!

  • Alena Šebestová
    Alena Šebestová |

    29. 1. 2005 14:24

    Povedené, dobré , levné , rychlé. Vhodné k obědu , večeři, i pro nečekanou návštěvu. dávám jedničku.