Autor:

Játra v alobalu

Obtížné
Ingredience
Vepřová játra 400 g
Slanina 150 g
Cibule
Rostlinný olej
Pepř mletý  
Sůl  
Worcestrová omáčka  
Alobal  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Z alobalu utrhneme 4 čtverce asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme na polovinu a zase ho otevřeme. Na polovinu alobalu ke středu nalejeme lžičku oleje, poklademe plátky slaniny, na ni kolečka cibule, pak plátky opepřených jater, opět kolečka cibule a plátky slaniny.

Prázdnou polovinu alobalu přiklopíme na porci a začneme dělat malé faldíky nejdříve na delší straně, pak na kratších bočních stranách. Alobal musí být minimálně třikrát přehnutý a nesmí se nikde propíchnout.

Psaníčka poskládáme na rozehřátou plotýnku nebo na plech. Teplotu nastavíme tak, aby se nám asi po 3 min. alobal nafouknul. Psaníčko otočíme přes okraj, kde nejsou faldíky, propíchneme špičkou nože a ještě 3 minuty pečeme.

Psaníčka v horní části rozřízneme a obsah včetně šťávy servírujeme na talíř. Pak játra posolíme a dle chuti pokapeme kečupem a worchestrem, případně zalejeme tatarskou omáčkou. Podáváme se zeleninovou oblohou a různě upravenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Játra v alobalu

Komentáře

  1. Majka Rončáková   28.01.2008 | 13:42 | reagovat | závadný

    Co kdyby se ty brambory dali k játře do alobalu?

    1. Karel   20.02.2011 | 23:08 | reagovat | závadný

      To by asi nešlo brambory se za 6 minut neuvaři...

  2. Kamila   26.01.2008 | 11:59 | reagovat | závadný

    Velice dobré....akorat jsme přidali ještě česnek na plátky od kapsy.....

  3. Ola P.   26.06.2006 | 22:06 | reagovat | závadný

    Mooooc dobré!!!

  4. Alena Šebestová   29.01.2005 | 14:24 | reagovat | závadný

    Povedené, dobré , levné , rychlé. Vhodné k obědu , večeři, i pro nečekanou návštěvu. dávám jedničku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web