Autor:

Játra v alobalu

Obtížné
Ingredience
Vepřová játra 400 g
Slanina 150 g
Cibule
Rostlinný olej
Pepř mletý  
Sůl  
Worcestrová omáčka  
Alobal  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Z alobalu utrhneme 4 čtverce asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme na polovinu a zase ho otevřeme. Na polovinu alobalu ke středu nalejeme lžičku oleje, poklademe plátky slaniny, na ni kolečka cibule, pak plátky opepřených jater, opět kolečka cibule a plátky slaniny.

Prázdnou polovinu alobalu přiklopíme na porci a začneme dělat malé faldíky nejdříve na delší straně, pak na kratších bočních stranách. Alobal musí být minimálně třikrát přehnutý a nesmí se nikde propíchnout.

Psaníčka poskládáme na rozehřátou plotýnku nebo na plech. Teplotu nastavíme tak, aby se nám asi po 3 min. alobal nafouknul. Psaníčko otočíme přes okraj, kde nejsou faldíky, propíchneme špičkou nože a ještě 3 minuty pečeme.

Psaníčka v horní části rozřízneme a obsah včetně šťávy servírujeme na talíř. Pak játra posolíme a dle chuti pokapeme kečupem a worchestrem, případně zalejeme tatarskou omáčkou. Podáváme se zeleninovou oblohou a různě upravenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Játra v alobalu

Komentáře

  1. Majka Rončáková   28.01.2008 | 13:42 | reagovat |

    Co kdyby se ty brambory dali k játře do alobalu?

    1. Karel   20.02.2011 | 23:08 | reagovat |

      To by asi nešlo brambory se za 6 minut neuvaři...

  2. Kamila   26.01.2008 | 11:59 | reagovat |

    Velice dobré....akorat jsme přidali ještě česnek na plátky od kapsy.....

  3. Ola P.   26.06.2006 | 22:06 | reagovat |

    Mooooc dobré!!!

  4. Alena Šebestová   29.01.2005 | 14:24 | reagovat |

    Povedené, dobré , levné , rychlé. Vhodné k obědu , večeři, i pro nečekanou návštěvu. dávám jedničku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web