Autor:

Jablkový dort II.

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Voda  
Rostlinný olej 3 lžíce
Moučkový cukr 150 g
Hrubá mouka 150 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Náplň
Jablka
kyselejší - strouhaná
1 kg
Zlatý klas 2 balení
Cukr
3-4
4 lžíce
Voda 5 dl
Citronová šťáva  
Mleté ořechy  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Vymícháme žloutky s cukrem, přidáme 5 lžic horké vody, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Do sněhu při šlehání přidáme 5 lžic studené vody. Nalejeme do dortové formy, vyložené papírem a upečeme při teplotě cca 170 °C.

Jablka s 3 dl vody a cukrem rozvaříme na kaši. Zlaté klasy rozmícháme s 2 dl vody a přidáme k jablkové kaši. Přidáme pár kapek citrónové šťávy. Vychladlý korpus překrojíme na 3 části a naplníme náplní. Každou vrstvu posypeme mletými ořechy. Uložíme na sebe a polejeme polevou. Polevu uděláme tak, že rozpustíme všechny suroviny. Nevaříme!

Pečený korpus můžeme nahradit vrstvami piškotů, které potíráme náplní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Mák Makové variace - už jste ochutnali makovou zmrzlinu? Články z

Komentáře k receptu: Jablkový dort II.

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   13.12.2006 | 14:35 | reagovat |

    Zlatý klas sa nedá nahradiť pudingom, pretože je oveľa pevnejší. So zlatým klasom bude plnka pevná, dobre sa bude rezať. Nebude polotuhá.

  2. Andra   13.12.2006 | 10:20 | reagovat |

    Zlatý klas sa dá nahradiť aj vanilkovým pudingom. Ale myslím, že "Kuchařka" to opísala presne pretože rovnaké údaje sú uvedené aj na slovenskom prášku.Tento tortový korpus pekne "vyskočí". Používam ho aj na iné torty. V lete ho prekrojím na polovicu, ozdobím ovocím a šľahačkou, prípadne polejem želatínou a sú z toho dve torty. Nám je doma totiž jedna málo :)

  3. Kuchařka on-line   12.12.2006 | 17:49 | reagovat |

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a říský - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  4. englicka marketa   12.12.2006 | 17:45 | reagovat |

    řekla bych že puding ale nejsem si jista..

  5. Anonym   12.12.2006 | 16:08 | reagovat |

    Mám dotaz,co to jsou Zlaté klasy?Můžu místo maizeny použít Solamyl?Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web