Autor:

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Střední
Ingredience
Jablka 750 g
Hladká mouka 200 g
Máslo 100 g
Moučkový cukr 265 g
Žloutek 1 ks
Mandlové lupínky - loupané 30 g
Mleté mandle
mohou být i ořechy
125 g
Skořice 1 lžička
Bílek 3 ks
Marmeláda
meruňková
3 lžíce
Mléko 250 ml
Vanilkový pudink 1/2 balíček
Kakao 2 lžíce
Smetana ke šlehání 250 ml
Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Jablka pečeme v troubě při 190 °C 40 minut.

Z mouky, másla, žloutku a 80 g cukru vypracujeme těsto a dáme na půl hodiny do chladničky. Vychladlá jablka rozmixujeme, přimícháme strouhané mandle, 125 g cukru a skořici. Přidáme sníh z bílků. Těstem vyložíme dortovou formu, přičemž uděláme asi 4 cm vysoký okraj. Jablkovou hmotou vyplníme koláč a pečeme asi 45 min. při 175 °C.

Koláč necháme vychladnout a dáme ho na 12 hodin do chladničky. Okraje koláče potřeme marmeládou a přitlačíme do něj lupínky. Pudink uvaříme v mléce, přidáme zbylý cukr a necháme ho vychladnout. Potom vmícháme do tuha vyšlehanou šlehačku a natřeme na koláč. Vrch ozdobíme tak, že na koláč položíme do mřížky nastříhané pásky papíru asi 1 cm široké a koláč přes sítko posypeme kakaem. Potom papírky opatrně odstraníme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Reklama
Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Recept na víkend: Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Články z

Komentáře k receptu: Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Komentáře

  1. Tereza J.   09.10.2009 | 20:18 | reagovat | závadný

    Aha, tak to je, to som ťa Blanka zle pochopila. Ono je to ozaj lepšie nechať dlhšie v chladničke, pretože tá náplň ptrebuje stuhnúť. Ale treba urobiť komplez zortu a potom ju nechať chladiť. Aj keď ani tvoj postup nie je na škodu :)))

  2. Blanka Vr.   08.10.2009 | 7:39 | reagovat | závadný

    Terezko, asi jsem se špatně vyjádřila. Šlehačku jsem měla tuhou, v tom nebyl problém, ale po nakrojení ze zbývajícího dortu krém trochu stékal.Když jsem další porce krájela večer nebo druhý den, už to drželo.

  3. Tereza J.   07.10.2009 | 19:41 | reagovat | závadný

    Pani Blanka, netreba meniť poradie, len treba správne ušľahač šľahašku. Ak tečie nebola dobre ušľahaná. Šľahačku vyšľahajte dotuha, pridajte lyžičku práškového cukru a dôkladne prešľahajte, Šľahačka bude držať aj na druhý deň :)))

  4. Blanka Vr.   07.10.2009 | 12:13 | reagovat | závadný

    vykoušela tento zajímavý recept. Je sice trošku pracnější, ale zato je to opravdu lahůdka! Měla jsem jediný problém, a to, že si myslím, že by se měl dát uležet až po naplnění šlehačkou. Plnila jsem ráno a podávala po obědě a to teklo. Večer už byl perfektní. Kdo nemá -stejně jako- já rád krémové dorty, bude nad touto baštou vrnět blahem.

  5. Tereza J.   19.11.2007 | 19:44 | reagovat | závadný

    Janka, fotka je už zverejnená :))) Zase sme mlsali :)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web