Autor:

Indické čatní

Střední
Ingredience
Rajčata 1/2 kg
Pálivá paprika 1/2 lžíce
Zázvor
zelený - kousek
 
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Rozinky 2 lžíce
Kardamom 4 ks
Cukr krystal 150 g
Sůl 1 lžička
Ocet 2 dl
Kari
popřípadě - nahradí zelený zázvor a kardamon
1 lžička

Postup přípravy:

Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka. Do zahoustlé masy přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15 minut, až vznikne něco podobného hustší zavařenině. Potom naplníme do skleniček a zavřeme nebo převážeme celofánem. Sterilovat není nutné.

Kyselost, sladkost a slanost si zvolíte podle vlastní chuti. Tento recept jsem získala od známé, která čatní baští skoro ke všemu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Indické čatní

Komentáře

  1. Ivana   05.09.2016 | 10:35 | reagovat | závadný

    Čatní jsem taky letos vyráběla, podle fantazie, koukám, že složení jsem měla podobné :-)
    Je to vážně dobrý způsob zpracování letní i podzimní zeleniny, která vydrží pár měsíců, a hlavně, na rozdíl od těch průmyslových čalamád a dresinků, víme, co v tom je. :-)

  2. Machal84   12.01.2014 | 19:27 | reagovat | závadný

    Slov netřeba, dávám 1* Jen jsem se bál 200ml octa, tak jsem dal půlku...

  3. V1kt0r   01.03.2005 | 14:23 | reagovat | závadný

    Zazvor je koren, spise nez "zeleny" x "zraly" je to tedy opravdu "cerstvy" vs. "nakladany, suseny atd." Viz napr. http://www.ochef.com/568.htm

  4. Naďa   28.02.2005 | 17:40 | reagovat | závadný

    ...ano, může být čerstvý zázvor,zelený prý je ještě ne zcela vyzrálý(jak jsem koupila,tak prodávám).

  5. Marcela Vrabcová   28.02.2005 | 16:44 | reagovat | závadný

    Naďo, zeleným zázvorem myslíte proste čerstvý zázvor? Používám ho ráda a často, ale ten je spíš žlutý. Jinak díky za tip.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web