Autor:

Husí játra

Ingredience
Husí játra
celá
 
Sůl  
Cibule 1 ks
Mléko 1/2 l
Hřebíček 3 ks
Sádlo
husí
4 lžíce
Uzená slanina 100 g
Hladká mouka 1 lžíce
Mletá paprika 1/2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny, zapichneme do nich hřebíčky. Na sádle opražíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vložíme játra a přikrytá pomalu dusíme 20-30 minut podle velikosti jater. Když játra zrůžoví, podlejeme je trochou horkého vývaru. Hotová játra vyjmeme, omáčku zahustíme v trošce vývaru rozmíchanou moukou a necháme přejít varem. Pokud je třeba dosolíme, případně okořeníme, ale játra by neměla být překořeněná a přesolená, měla by mít svoji přirozenou chuť.
Játra podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou s rýží nebo brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Chuťovky na topinky - 4 recepty na tatarák Články z

Komentáře k receptu: Husí játra

Komentáře

  1. Petr   18.10.2012 | 19:20 | reagovat |

    Tak to vypadá strašidelně.Půl hodiny dusit husí játra je podle mě hřích.. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web