Autor:

Husí játra

Ingredience
Husí játra
celá
 
Sůl  
Cibule 1 ks
Mléko 1/2 l
Hřebíček 3 ks
Sádlo
husí
4 lžíce
Uzená slanina 100 g
Hladká mouka 1 lžíce
Mletá paprika 1/2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny, zapichneme do nich hřebíčky. Na sádle opražíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vložíme játra a přikrytá pomalu dusíme 20-30 minut podle velikosti jater. Když játra zrůžoví, podlejeme je trochou horkého vývaru. Hotová játra vyjmeme, omáčku zahustíme v trošce vývaru rozmíchanou moukou a necháme přejít varem. Pokud je třeba dosolíme, případně okořeníme, ale játra by neměla být překořeněná a přesolená, měla by mít svoji přirozenou chuť.
Játra podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou s rýží nebo brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.43 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 14x)
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Husí játra

Komentáře

  1. Petr   18.10.2012 | 19:20 | reagovat | závadný

    Tak to vypadá strašidelně.Půl hodiny dusit husí játra je podle mě hřích.. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web