Husa v zelí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks husa mladá
    • 3
      lžíce sádlo 2-3, husí
    • 800
      g kysané zelí
    • 2
      dl šťáva z kyselého zelí
    • 2
      dl smetana
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z poloviny mladé husy stáhneme kůži a sádlo. Maso rozdělíme na 8 porcí. Na dno zapékací ohnivzdorné mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme vrstvu zelí a posypeme mletou paprikou. Na to rozložíme porce husy, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme lákem ze zelí a pokapeme zbytkem husího sádla, které ještě posypeme mletou paprikou.
2
Dusíme v troubě pod pokličkou, až je maso na píchnutí nožem měkké. Zalijeme smetanou a necháme ještě chvíli dusit.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • cehy
    cehy |

    29. 12. 2007 21:25

    To zni dobre - jdu to zkusit a dam vedet, jak jsem dopadla