Houbové šišky (placičky) - bylinkové

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • máslo
    • 1
      ks cibule větší
    • 400
      g čerstvé houby - hlíva ústřičná, hřiby...
    • 4
      ks rohlík - starší
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko dle potřeby, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • muškátový květ - není nutný
    • posekané bylinky , čerstvé nebo sušené, dle chuti: rozmarýn, tymián, majoránka...
    • strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té doby, než se nám odpaří přebytečná tekutina. Pak osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami a houbovou směs vmícháme do rohlíkové směsi.
2
Tu připravíme tak, že si starší pečivo pokrájíme na drobné kostičky, které dáme do mísy, zakapeme je mlékem s rozšlehanými vejci a necháme nasáknout. Je-li houbovo-rohlíková směs příliš tuhá, přidáme trochu mléka. Z vláčné směsi děláme mokrou rukou šištičky (placičky), které obalíme ve strouhance a smažíme ze všech stran dozlatova v rozpáleném oleji.
3
Podáváme s bramborovou kaší, dýňovým pyré nebo jen se zeleninovým salátem jako hlavní chod. Podávat můžeme i jako chuťovku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Semerádová
    Semerádová |

    28. 3. 2017 14:41

    Vynikající! Děkuji za recept.

  • mukom
    mukom |

    21. 1. 2015 19:38

    S bramborovou kaší neměly chybu,děkujeme. :-)