Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 66
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek (může být i krůtí)
    • 10
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 3
      ks jablka větší
    • 4
      plátek máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky osolíme, okořeníme, naskládáme do pekáčku nebo remosky, poklademe plátky másla, přidáme nakrájený česnek, a na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka. Upečeme doměkka. Potom rozpečená jablka a česnek rozmačkáme vidličkou do šťávy.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • rene
    rene |

    15. 10. 2016 18:13

    vypada to jako peknej blaf

  • Libor
    Libor |

    1. 11. 2012 14:11

    Když jsem viděl svůj minulý komentář, tak se mi ani nechtělo věřit, že je to už skoro dva roky, co jsem tuto dobrotu vařil naposledy. No, co se dá dělat. Dnes jsem tedy vařil podruhé, a tentokrát ze stehenních řízků. Poučen komentářem z minula jsem dal 6 středně velkých jablek, opět nakrájených na kousky, a velkou paličku česneku na 500g masa. Opět jsem přidal 1,5dl bílého vína a dnes i 3 lžíce jablečného octa, protože letošní jablka jsou opravdu hodně sladká. Také jsem před dušením povrch zasypal mletým pepřem. Dusil jsem v titanové pánvi 20 minut s uzavřeným odvodem páry, poté ještě 10 minut s otevřeným, aby se odpařily přebytečné tekutiny. Když bylo maso měkké, vyndal jsem ho a jablka s česnekem rozmixoval tyčovým mixérem a rotože to bylo málo slané, tak jsem kapku dosolil. Jedl jsem opět s rýží a zase to bylo vynikající. Děkuji moc za recept.

  • KUCHTICKA
    KUCHTICKA |

    25. 5. 2011 23:47

    Pečou se při 220 - 250 °C do měkka to je cca 40 minut

  • LiliRipp
    LiliRipp |

    20. 3. 2011 16:58

    Neurazilo ani nenadchlo.

  • MartikK
    MartikK |

    13. 2. 2011 15:05

    Tak jsme měli dnes k obědu a moc nám to nechutnalo. Možná příště vyzkouším jiný poměr česneku a jablek, bylo to až moc česnekové.

  • Michal Začátečník
    Michal Začátečník |

    9. 1. 2011 11:07

    Dobrý den. Na kolik mám dát troubu? Jak dlouho žíhat? Jsem Z. :) Bude dost šťávy jen z masa, jablek a másla? Děkuji

  • Libor
    Libor |

    18. 12. 2010 12:38

    Tak tedy do třetice... teď už s plným bříškem. Tedy, musím říct, že jsem se stále bál té kombinace jablek a česneku, ale nebyl vůbec důvod. Omáčka je skutečně vynikající. Jedl jsem s rýží a nemá chybu. Dušené v pánvi neměla stehýnka zlatou kůrčičku, což mi ovšem nijak nevadí. Všem vřele doporučuji. Jen mi přijde málo jablek a česneku na čyři porce, já dával tuto dávku na dvě stehýnka a je toho akorát. Ale každý asi nemusí mít tolik šťávičky jako já :-) Mnohokrát děkuji za vynikající recept, příště vyzkouším v konvektomatu, jestli mi ho do té doby konečně pošta doručí :-)

  • Libor
    Libor |

    18. 12. 2010 11:23

    Inu, všechno už je na pánvi a pod pokličkou se to dusí... Jen se mi zdály čtvrtky jablek moc velké, tak jsem nakrájel na kousky a podlil jsem decinkou bílého... aby byla nějaká ta šťávička. A teď jen ještě půl hodinky čekat, jak to nakonec dopadne O:-)

  • Libor
    Libor |

    18. 12. 2010 10:36

    Tak tedy tenhle recept mám v oblíbených už více než rok a ještě nikdy jsem ho nevyzkoušel. Ale protože se mi zdá velmi zajímavý a mám na něj dnes všechny suroviny (a taky nemám suroviny na mé nejoblíbenější kuře v páře), tak ho dnes vyzkouším. Budu dělat ze stehýnek, tak snad to dopadne dobře. Sám jsem zvědav.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    12. 11. 2010 11:38

    Tohle je moc dobré :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    11. 11. 2010 16:24

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Simča S.
    Simča S. |

    11. 11. 2010 07:36

    Je to tu 3x, tak to promažte!!!!

  • Šárka Dědicová
    Šárka Dědicová |

    15. 8. 2010 12:06

    Skvělé, doma jsem dostala velkou pochvalu. Sama také moc chválím, bylo to vynikající. Dekuji za recept, dávám 1

  • Katka Příhodová
    Katka Příhodová |

    7. 6. 2010 11:09

    Zajímavá kombinace česneku s jablky. Vynikající, přítel chválil:)

  • Jitka Rebhanová
    Jitka Rebhanová |

    27. 12. 2009 15:05

    Naprosto báječné. Nejdřív jsem se bála říct z čeho jsem vařila, ale nakonec se můj drahý olizoval až za ušima... Hned po týdnu se ptal kdy uvařím znovu.... Jen s tím rozmačkáním to bylo horší, musela jsem místo vidličky použít ponorný mixér.

  • Marťa F.
    Marťa F. |

    3. 11. 2009 15:24

    Naprosto úžasné. Dělala jsem více česnekové, řízky rozřízla na tenší a masíčko se krásně rozpadalo na jazyku. Vzhledem k jednoduché a rychlé přípravě (musí se počítat hlavně s dobou pečení) budu dělat určitě znovu.

  • Eva Vámošiová
    Eva Vámošiová |

    18. 10. 2009 17:08

    Tiež som bola sklamaná z fllákot " křehčeného krůtí ho masa", tak som ho naskladala do pekáčku podľa receptu. Rýchle, jednoduché, výýýýýborné, nemá chybu. Ďalší recept k mojim obľúbeným.

  • Petra Dostálová
    Petra Dostálová |

    17. 5. 2009 21:32

    Dělala jsem recept taky na pánvičce :-) Jen jsem ještě do omáčky přidala dvě lžíce medu, dostalo to potom výbornou chuť :-) Každopádně jsme si s manželem moc pochutnali :-)

  • Lenka Nerudová
    Lenka Nerudová |

    24. 3. 2009 19:38

    Já tento recept vyzkoušela a hned napoprvé jsem nepoužila troubu ale pánev. Připadalo mi to hodně zvláštní, nezvyklá kombinace...musím říci, že takové "žrádlo" :-) jsme doma už dlouho neměli, k tomu šťouchané brambory s vypečenou anglickou a zelenou cibulkou...dávam jedničku....s hvězdičkou!!!

  • Kateřina Reinoldova
    Kateřina Reinoldova |

    4. 2. 2009 11:00

    Vyzkoušela jsem a je to opravdu moc dobré, kombinace jablka s česnekem opravdu geniální - kdo by tomu věřil? Vyzkoušela jsem a je to tak. Děkuji za recept :o)

  • H. Hospodyňka
    H. Hospodyňka |

    31. 12. 2008 18:50

    Naprosto vynikající a fantastické! Jablka jsem použila Grany Smith, ty zelené (jsou kyselejší) a trochu stříkla sójovou omáčkou. Koření jsem použila "grilovaný sýr" od Vitany. Je moc dobré, bez soli a glutamanu, používám ho na všechny masa.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    10. 12. 2008 19:22

    Tak znovu jsem vařila dva dny poté, co jsem poprvé vyzkoušela, je to prostě fantasie!

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    4. 12. 2008 16:56

    Vynikající, podávala jsem se šťouchanými brambory a bylo výborné a navíc rychlé.

  • Jan Knaute
    Jan Knaute |

    9. 8. 2008 15:12

    Nekolik uprav receptu : 1. Nechat osmahnout na panvi okorenene drubezi rizky. Po 5 minutach je dat stranou a vlozit do panve na kosticky narezana 2 jablka a pridat 5 rozmackanych (utrenych) strouzku cesneku. - 2. Nechat podusit smes jablek a cesneku cca 20 minut. Prubezne podlevat vodou. - 3. Udusena jablka s cesnekem propasirovat nebo umixovat a pridat je k rizkum, ktera vlozime zpatky do panve. Nechat rizky spolecne se stavou ohrat cca jeste 5 minut. Do stavy lze pridat trochu sojove omacky. - 4. Hotove rizky ozdobit pazitkou nebo petrzeli a servirovat s prilohou dle vlastni chuti (brambory, testoviny...). Vysledek bude bez chyby.

  • Dominika Švamberová
    Dominika Švamberová |

    19. 7. 2008 16:31

    Musím říct, že něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla.

  • Marcela Žažová
    Marcela Žažová |

    10. 7. 2008 09:32

    Chystám se vyzkoušet v neděli. Můžu se zeptat, jak dlouho se maso peklo?

  • Lenka Hrábková
    Lenka Hrábková |

    24. 5. 2008 16:51

    Dělala jsem z prsíček i ze stehenních řízků. Obojí lahodné, ze stehna přece jen o něco šťavnatější. Děkuji za dobrý nápad!

  • Petra
    Petra |

    11. 4. 2008 13:47

    Teď jsem dojedla,bylo to vynikající.Nedělala jsem řízky,ale stehýnka.Příště toho udělám víc.Dávám za 1!!A přidávám do oblíbených.Děkuji

  • Jana T.
    Jana T. |

    5. 3. 2008 23:43

    Tak já nevím Bubu, opravdu jste to pekla? Pěkně do zlatova, šťáva by měla být vypečená a po rozmačkání jablek a česneku je konzistence spíš kašovitá, takže by se dost těžko vylila. Tohle jídlo jsem dělávala s úspěchem, jen místo grilovacího koření sladkou papriku.

  • Bubu
    Bubu |

    5. 3. 2008 15:33

    Tak já nevím, příjdu si mezi všemi tady jako bílá vrána. Dělala jsem toto jídlo na dnešní oběd, přesně podle návodu, no nedalo se to jíst. Fakt nevím, kde sem udělala chybu. Maso snědl pes a omáčku jsem vylila. Speciální požadavek na druh jablek v předpisu nebyl, tak snad jablky to býti nemohlo. Je mi to záhadou. Všichni zde se olizují, jaká to byla dobrota, no jak říkám, u nás si pochutnal jedině náš pes. A přitom jsem se držela přesně podle předpisu!!

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    25. 2. 2008 08:47

    Delala jsem to z vykostenych kurecich stehen (kuzi jsem odstranila)a nemelo to chybu,z kosti jsem udelala kureci polivku a mela jsem rychly nedelni obed-fakt super papanicko!!!

  • Edra
    Edra |

    15. 11. 2007 16:09

    Mohu pouzit cela kureci stehynka misto rizku? A cesnekovou pastu misto platku cesneku? Dekuji. Uz se tesim az to vyzkousim....

  • Anonym
    Anonym |

    17. 10. 2007 19:48

    Vynikající záležitost !!! Doporučuji jako přílohu jáhly a kukuřici.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 10. 2007 19:48

    Vynikající záležitost !!! Doporučuji jako přílohu jáhly a kukuřici.

  • Kačka K.
    Kačka K. |

    5. 9. 2007 11:24

    nemůžu na to říct nic jiného než vynikajíííícííííí :-)

  • Petra Plevová
    Petra Plevová |

    5. 3. 2007 20:35

    Dnes nám připravila dcera(začínající kuchařka) k večeři.Všem nám moc chutnalo,mňam...

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2007 22:47

    kombinace jablek a česneku s vypečenou šťávou z masa je výborné

  • Ivana
    Ivana |

    22. 2. 2007 18:42

    Moc dobré, už jsem to dlouho nedělala, zase udělám.Chutná to i malé dceři. Jako přílohu dávám rýži.

  • Jana O.
    Jana O. |

    19. 10. 2006 19:11

    Včera jsem udělala k obědu. Všem moc chunalo. Musím říct, že kombinace česnek - jablka je úžasná. Dávám 1.

  • šiška a čerm!
    šiška a čerm! |

    8. 10. 2006 16:27

    vynikající, právě jsme dojedli. měli jsme variantu krůta a přílohou rýže. česneku by klidně mohlo být i víc. děkujeme za inspiraci.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    30. 9. 2006 14:35

    Hledala jsem recept, kam bych mohla vrazit jablka - potřebuji spotřebovávat kvanta jablek, která nám padají na zahradě. Neměla jsem ale doma řízky, tak jsem zkusila naporcovat celé kuře. Posypala kořením "zlaté kuře", pokapala olejem a nechala 2 hodiny naložené. Pak jsem maso asi 20 minut pekla, potom porce otočila, zasypala plátky jablek (nevím, z kolika jablek to bylo, ale prostě vrstva přes celý pekáč) a plátky z 10 stroužků česneku a pekla opět cca 20 minut. Pak jsem vyndala maso do "víka pekáče", dala kůží nahoru, přelila trochou vypečené šťávy a dala do horké trouby zezlátnout. Mezi tím jsem pomačkala jablka a česnekové plátky do zbylé šťávy a - popravdě řečeno u nás není česneku nikdy dost - přidala 2 stroužky syrového česneku.Porce masa jsem servírovala s vařenými brambory a dušenými fazolkovými lusky a přelila je tou úžasnou omajdou. A bylo to MŇÁÁÁÁM.

  • Martina Dejdarová
    Martina Dejdarová |

    4. 5. 2006 12:54

    Rozhodně máte pravdu : - ))

  • Nilda
    Nilda |

    29. 4. 2006 23:27

    Martino, každému chutná něco jiného, to je pochopitelné, kdyby všem chutnala stejná jídla, tak to by byla nuda, nemyslíte?

  • Martina Dejdarová
    Martina Dejdarová |

    29. 4. 2006 17:37

    nechci vám kazit pochvaly,ale naší rodině to nechutnalo.Kombinace jablek a česneku nám nepřišla příliš šťastná.

  • marie bozdechova
    marie bozdechova |

    23. 4. 2006 18:16

    výborné děkuji

  • Evča
    Evča |

    20. 4. 2006 00:10

    Díky za recept. Bylo to pošušňáníčko. Maso jsem nakrájela na nudličky a jako přílohu zvolila rýži.

  • Leňa
    Leňa |

    3. 4. 2006 09:01

    Supr recept, děkuji. Jako nedělní oběd to nemělo chybu. Určitě už teď patří u mě mezi oblíbené.

  • Márty
    Márty |

    26. 3. 2006 16:26

    Vynikající!!! Uvařili jsme si to s přítelem a nemělo to chybu!!! Díky paní Vlasto

  • Anonym
    Anonym |

    12. 3. 2006 14:49

    Vynikající, paní Veronice s více jablky dobrý nápad, ale trochu více česneku by potom neškodilo.

  • Fleur
    Fleur |

    10. 3. 2006 18:08

    Petule - podávám s brambory, ale i s hranolky, rýží nebo vypečeným dalamánkem

  • Mirka Kaniová
    Mirka Kaniová |

    10. 3. 2006 12:50

    Ahoj Petule, můžete dát s čím hrdlo ráčí. Naše rodina preferuje brambůrky, ale myslím, že může být i rýže a s chlebem je to výborné jen tak k lehké večeři na chalupě.

  • lit1
    lit1 |

    10. 3. 2006 12:19

    Vyzkoušela jsem a musím moc pochválit. Tuze ním chutnalo. Dávám velikou jedničku. Bude to patřit nezi jídla, která se budou vařit často.

  • petule
    petule |

    7. 3. 2006 12:20

    holky, s cim to davate? ryze, brambory? diky

  • Lubor Hájek
    Lubor Hájek |

    5. 3. 2006 19:33

    Jednotka!

  • Hanka
    Hanka |

    5. 3. 2006 16:53

    Děkuji!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    5. 3. 2006 15:34

    Pečou se při 220 - 250 °C do měkka to je cca 40 minut

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    5. 3. 2006 14:04

    Teď jsme tuto mňamku dojedli, musím přiznat, že jsme se zpočátku nedůvěřivě dívali na ta jablíčka, ale je to velmi chutné. Pekla jsem na 200 st. asi 45 minut na spodní a vrchní ohřev, ale záleží na troubě a druhu pečení. Pečte to chvilku i odkryté.

  • Hanka
    Hanka |

    5. 3. 2006 13:20

    Můžu se prosím zeptat, na kolik stupňů a jak dlouho se musí maso péct? jsem úplný začátečník :-) děkuji za radu.

  • mamka
    mamka |

    5. 3. 2006 10:59

    Supr jídlíčko, díky za nápad, jen jablíčka jsem radši předem zatajila, protože bych riskovala předčasný odpor. Nikdo nic nepoznal a jak si všichni šmakovali

  • Emila
    Emila |

    3. 3. 2006 22:30

    Dano, myslím že to nutné nebude, můžete trochu zakapat vodou, jablka se rozpečou a pustí šťávu a maso také

  • dana
    dana |

    3. 3. 2006 21:32

    rada bych tento recept zkusila,ale chci se zeptat,zdali je nutne davat maslo.

  • Radek
    Radek |

    2. 3. 2006 12:37

    i já jsem s tímto receptem sklidil doma úspěch, takže můžu jen doporučit!

  • Emča
    Emča |

    1. 3. 2006 12:06

    Právě jsem dojedli, moc nám chutnalo, přidala jsem ještě půlku rozdrcené feferonky, tak to bylo trochu pikantnější

  • Josef Kliment
    Josef Kliment |

    27. 2. 2006 15:00

    VELMI DOBRÉ MĚLI JSME TO K OBĚDU A BYLO TO FAKT VINIKAJÍCÍ MÁTE TADY JEŠTĚ NĚJAKÝ RECEPT

  • Nilda
    Nilda |

    25. 2. 2006 14:20

    Vynikající, dělala jsem dnes k obědu, moc jsme si pochutnali

  • Nilda
    Nilda |

    24. 2. 2006 19:34

    Výtečný sos, díky za recept

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    23. 2. 2006 07:45

    Včera jsem upekla a můžu říct,že je to výtečné!Sosík je nejlepší.Pikantně česneková , lehce sladkokyselá chuť.Dávám 1*.

  • Emila
    Emila |

    22. 2. 2006 22:42

    Anonyme z 22. 2. dáváte cibuli i česnek, nebo jenom cibuli a jablka? Podělte se, prosím o radu

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2006 19:10

    pouzivam podobny recept uz nekolik let, jen maso pecu i s platky cibule.Mnan,mnam

  • Al.Mel.
    Al.Mel. |

    21. 2. 2006 16:32

    výborné

  • iveta
    iveta |

    20. 2. 2006 17:28

    vsem nam to moc chutnalo.super

  • Dagmar
    Dagmar |

    19. 2. 2006 18:03

    Dnes jsem dělala k obědu a opravdu moc výborné. Jen místo řízků jsem dala kuřecí čtvrtky.

  • Fleur
    Fleur |

    14. 2. 2006 09:04

    Pro Evu: k tomuto pokrmu dávám brambory i rýži, co komu chutná

  • eva
    eva |

    14. 2. 2006 05:01

    Co doporucujete jako prilohu?

  • Fleur
    Fleur |

    30. 1. 2006 15:20

    Výborné

  • Olča
    Olča |

    30. 1. 2006 08:15

    Pekla jsem v troubě, použila jsem krůtí prsa a byla velice mile překvapena výsledkem. Kombinace česneku a jablek je opravdu super. Všem moc chutnalo.Děkuji, paní Vencová, za skvělé recepty - pochutnali jsme si a zpříjemnili poslední lednový víkend.

  • Vendaska
    Vendaska |

    2. 11. 2005 18:28

    Před návštěvou jsem se předvedla, bylo to výborné, chválili mě ještě dlouho poté - a to jsem začátečník :-) Díky.

  • Alis
    Alis |

    19. 10. 2005 18:01

    Jednička

  • Petr Pazdera
    Petr Pazdera |

    13. 8. 2005 03:23

    vynikající, budeme dělat častěji

  • kaja
    kaja |

    2. 7. 2005 19:53

    velmi dobre doporucuji dochutit porkem a pridat strouhany syr pri dopeceni

  • Jarda Dustay
    Jarda Dustay |

    1. 7. 2005 15:52

    Je vyzkoušeno a lze jen doporučit.Moc dobré a všichni doma si pochvalovali.

  • Majka
    Majka |

    11. 6. 2005 10:59

    Recept vypadá moc zajímavě a chci ho vyzkoušet. Jen mám trochu obavy, jestli maso z trouby nebude vysušené.

  • B.
    B. |

    8. 6. 2005 07:28

    Milý A. jsi pěknej rejpal a nebo neumíš vůbec vařit a co kdyby jsi nám třeba poslal nějaký svůj recept jak nám bude chutnat.....

  • A.
    A. |

    7. 6. 2005 22:26

    Co to je za kombinaci??????????

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    8. 5. 2005 16:15

    Tak jsem to udělala k obědu a měla jsem úspěch.Masíčko jsem před dopečením ještě trochu vylepšila - potřela trochou plnotučné hořčice položila šunku,pórek a sýr a dopekla.Servírovala jsem s bramborem.Výborné - hodnotím za 1

  • Jana
    Jana |

    26. 2. 2005 17:18

    Manzelovi recept chutnal,byl vyborny. Az na to ze po jidle si treba umyt zuby.

  • Jana
    Jana |

    23. 2. 2005 14:56

    Kdyz si to tak chvalite, tak to budem dneska zkoušet.Hadam to dobre dopadne a manzelovi to bude chutnat.

  • Luba
    Luba |

    17. 2. 2005 18:39

    Také doporučuji a do jablek trochu pražených mandlí!!! Super

  • Hanuska
    Hanuska |

    16. 2. 2005 17:21

    Neuvěřitelně dobrá kombinace česneku a jablek. Výborně to chutná s bramborem.Doporučuji!

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    15. 1. 2005 18:22

    Jako přílohu jsem dávala hranolky a bylo to dobré

  • Alena Kliková
    Alena Kliková |

    14. 1. 2005 22:23

    Jakou přílohu mám k tomu dát? Brambory...?

  • Lubor
    Lubor |

    9. 1. 2005 18:19

    Musím vyzkoušet, vypadá to lákavě a Vaše komentáře nasvědčují tomu, že je to dobré jídlo

  • Veronika
    Veronika |

    9. 1. 2005 10:58

    Výborné!! Dnes si toto jídlo po měsíci dáváme opět. Pouze dávám o polovinu jablek více. Doporučuji!!

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    12. 9. 2004 15:53

    Jednoduché, ale pochoutka

  • Anonym
    Anonym |

    28. 8. 2004 15:33

    Dobré, rychlé, jednoduché. Takových receptů více!

  • Alice
    Alice |

    27. 7. 2004 19:14

    Výborné!!!

  • Kája
    Kája |

    6. 7. 2004 17:58

    Vynikající, povedlo se

  • Anna Kovaříkova
    Anna Kovaříkova |

    6. 7. 2004 09:40

    Výborné

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    26. 6. 2004 12:14

    Výborné, nedělala jsem v remosce, ale v pekáčku v troubě