Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 26
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1200
      g kuřecí maso celé kuře nebo stehna
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek 5-
    • 100
      g máslo
    • vývar nebo voda na podlévání
    • 2
      ks cibule -jemně pokrájená
  • Na omáčku:
    • 120
      ml bílé víno
    • 1
      ks bobkový list
    • bylinky :meduňka,estragon,petrželka,bazalka...dle chuti
    • sůl a pepř
    • 150
      g žampiony -plátky
    • 1
      lžíce hladká mouka :na zahuštění
    • 200
      ml smetana 150-
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky másla, cibuli a pečeme při 160°C asi hodinku - dozlatova. Během pečení kuře podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
2
Na másle lehce orestujeme žampiony,přilijeme víno, přidáme bobkový list, bylinky dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pak vlijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Kuře vyjmeme a naporcujeme, do výpeku přilijeme žampionovo - bylinkovou omáčku a promícháme.
3
Kuře rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra Lánská
    Věra Lánská |

    11. 10. 2015 17:49

    Výborné :-)

  • Andrea
    Andrea |

    13. 5. 2015 21:52

    Kdo dal receptu 5 musel mít snad obě ruce levé, protože pro nás to bylo neskutečně dobré kuře a recept s chutí brzy zopakuji.

  • Blanka
    Blanka |

    24. 4. 2015 11:06

    Kuře bylo výborné a pochutnali jsme si na něm s bramborovou kaší.

  • Luisa Skřivanová
    Luisa Skřivanová |

    10. 3. 2015 17:49

    Skvělé kuřátko, velmi nám chutnalo a omáčka ho dobře doplnila. S bramborami perfektní.

  • Anna
    Anna |

    11. 11. 2014 20:08

    Vynikajici! doporucuji :))

  • Martina Mikisková
    Martina Mikisková |

    18. 1. 2013 10:36

    Omáčka byla výborná sama o sobě, ale když jsem jí přidala do výpeku, tak to bylo úžasně vyladěný a navíc mi zůstalo to nejlepší na kuřeti a to je křupavá kůrčička. Recept tisknu a schovávám.

  • Hanz88
    Hanz88 |

    8. 6. 2012 15:24

    luxusni jidlo :-) :-)

  • Schurzová
    Schurzová |

    9. 4. 2012 20:52

    Pekla jsem pro svojí početnou rodinu dvě rovnou naporcovaná kuřata. Šťouchané brambory s petrželí byly příloha. Za pár okamžiků zbyly jen kosti.

  • Lenka
    Lenka |

    19. 9. 2011 12:03

    Naprosto úžasný oběd :-* <:-)

  • Š. Rychlá
    Š. Rychlá |

    24. 7. 2011 18:08

    VYNIKAJÍCÍ!!!

  • Bohunka
    Bohunka |

    8. 7. 2011 21:36

    Dobrota to tedy byla!!Budeme brzy opakovat :-* :-P !!

  • Jitka
    Jitka |

    5. 7. 2011 14:55

    Chtěla jsem ještě dodat, že jsem použila čerstvé oregano ;-)

  • Jitka
    Jitka |

    5. 7. 2011 14:54

    Žampiony, bylinky i víno jsem přidala rovnou do pekáče asi půlhodinu před dopečením, smetanou jsem zalila úplně nakonec, mouku ani nedávala a němělo to chybičku.Děkuji za pěkný a vynikající sváteční oběd!