Kuře na kmíně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg kuřecí maso celé kuře (chlazené)
    • 2
      ks jablka středně velká jablka, zbavená jádřince, pokrájená na klínky
    • pivo - černé na podlévání
    • červené zelí dušené, k podávání
    • 2
      ks cibule oloupané
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a vložte do remosky. Obložte jej cibulí a asi po 5–10 minutách podlijte asi třetinou piva. Zbylé pivo dolijte v průběhu pečení. Vypečenou šťávou občas přelijte kuře. Na posledních 15 minut rozložte kolem kuřete dušené červené zelí, aby se do něj vsákla vypečená šťáva. Podávejte s houskovým či bramborovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • učeň
    učeň |

    13. 11. 2013 21:49

    ...pardon: kmín, sůl :-S

  • učeň
    učeň |

    13. 11. 2013 19:39

    ....vždyť v ingrediencích je psaná sůl, pepř :o/ ....

  • filip
    filip |

    10. 11. 2013 19:33

    Jezisi, jakej mamlas muze dat na kure kmin! Tady jsou gurmani! :)) To je silena gastronomicka chyba! Pouzen na vodni drubez patri kmin! Za chvili tady bude recept na piskoty s kecupem zapecene parmesanem :)) jsem kuchar a jen me to vazne pobavilo. Ja kdybych dal v praci na kure kmin. Tak me prohodi oknem. Ale papejte si co Vam chutna ze gurmani :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    5. 10. 2012 17:33

    ...nepeču v remosce, ale v troubě, zelí podávám až na talíř s knedlíkem a jablka dávám i do pekáče s cibulí... výborné :-P , a jestli můžu poprosit, do ingrediencí připsat kmín(sůl), který je i v názvu...