Autor:

Kuře na kmíně

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (chlazené)
1,5 kg
Jablka
středně velká jablka, zbavená jádřince, pokrájená na klínky
2 ks
Pivo - černé
na podlévání
 
Červené zelí
dušené, k podávání
 
Cibule
oloupané
2 ks
Kmín  
Sůl  
Kuře na kmíně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a vložte do remosky. Obložte jej cibulí a asi po 5–10 minutách podlijte asi třetinou piva. Zbylé pivo dolijte v průběhu pečení. Vypečenou šťávou občas přelijte kuře. Na posledních 15 minut rozložte kolem kuřete dušené červené zelí, aby se do něj vsákla vypečená šťáva. Podávejte s houskovým či bramborovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Kuře na kmíně

Komentáře

  1. učeň   13.11.2013 | 21:49 | reagovat |

    ...pardon: kmín, sůl :-S

  2. učeň   13.11.2013 | 19:39 | reagovat |

    ....vždyť v ingrediencích je psaná sůl, pepř :o/ ....

  3. filip   10.11.2013 | 19:33 | reagovat |

    Jezisi, jakej mamlas muze dat na kure kmin! Tady jsou gurmani! :)) To je silena gastronomicka chyba! Pouzen na vodni drubez patri kmin! Za chvili tady bude recept na piskoty s kecupem zapecene parmesanem :)) jsem kuchar a jen me to vazne pobavilo. Ja kdybych dal v praci na kure kmin. Tak me prohodi oknem. Ale papejte si co Vam chutna ze gurmani :-D

  4. recepty73   05.10.2012 | 17:33 | reagovat |

    ...nepeču v remosce, ale v troubě, zelí podávám až na talíř s knedlíkem a jablka dávám i do pekáče s cibulí... výborné :-P , a jestli můžu poprosit, do ingrediencí připsat kmín(sůl), který je i v názvu...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web