Holandská jitrnička (prejt)

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks jitrnice cca 200g
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g sýr
    • 2
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, sýr a promícháme. Vzniklou směs stejnoměrně navrstvíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako chuťovku s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vágnerová
    Vágnerová |

    16. 12. 2014 21:01

    Výborné syté rychlé na jedničku.

  • Ája
    Ája |

    22. 11. 2013 14:03

    Přítel nemá rád nic takového jako jaternice, prejt, tlačenka a tak. Já to naopak zbožňuju. Tentokrát si dal říct, teda né, že by skákal do stropu ale už to, že oběd snědl byl megální úspěch :-D .

  • Jitka Suchá
    Jitka Suchá |

    10. 1. 2013 11:46

    Jitrnice jsem dostala od našich ze zabijačky a tak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám, když sýr s vajíčky mám taky. Bylo to perfektní, prudce žravé a i kdybych si měla až nám dojdou domácí na tuhle baštu jitrnice koupit, tak to udělám. Za mě velká pochvala :))

  • Ročková Věra
    Ročková Věra |

    1. 4. 2012 19:15

    Vynikající a nečekaně výborné spojení ingrediencí.Manžel si dával navíc tatarku ale s okurkovým salátem je jitrnička nejlepší.Název se odvíjí asi spíš od sýru třeba jako holandský řízek který taky dělávám.

  • faktorium
    faktorium |

    25. 3. 2012 15:37

    ziji v holandsku uz 12 let a jeste jsem nikdy nenatrefila na jitrnici!

  • Eva
    Eva |

    11. 2. 2012 14:48

    :-D TU je kde? Jináč jí seženete v každém marketu nebo prodejně s masem ;-)

  • faktorium
    faktorium |

    11. 2. 2012 12:21

    Prosim vas a kde tu sezenu jitrnici?