Autor:

Francouzský jablečný koláč

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Jablka 1 kg
Hladká mouka 180 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Cukr 120 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 3 ks
Máslo
rozehřáté, nebo Hera
6 lžíce
Mléko 1,5 dl
Rozinky
nasekané, spařené
1 hrst
Citronová kůra  
Skořice
nebo skořicový cukr
2 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
Těsto: umíchané z cukru, vajec, másla nebo tuku, ořechů, rozinek, citronové kůry, zahuštěným moukou s práškem do pečiva a zředěným mlékem. Těsto je řidší asi jako na palačinky. Naplněnou formu vložíme do předehřaté trouby a pečeme půl hodiny.
Upečený koláč převrátíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je ještě vlažný. Studený můžeme navíc ozdobit šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Francouzský jablečný koláč

Komentáře

  1. říjňáček   26.03.2013 | 14:36 | reagovat | závadný

    Tak jsem teď dopekla koláč,na vaší radu jsem těsto udělala hutnější a vysypala krystal cukrem.Proložila jsem vrstvy jablek a těsta.Pekla jsem na 200 st. 35 min. , chutově se to hodně podobá žemlovce,ale je dobrá.Šla pěkně vyklepnout,teď jsem zvědavá na reakci manžela. :-)

  2. jupi   26.10.2010 | 21:48 | reagovat | závadný

    Tak mě napadl další zlepšovák - na jablka jsem vylila jen půl těsta, znovu pokladla vrstvou jablek,rozinek,ořechů atd. a pak nalila druhou půlku - a chutnalo i partnerovi, který moc "buchtový" není :o)) Takže díky :o)

  3. Jana Kozlová   07.04.2008 | 17:10 | reagovat | závadný

    Satur děkuji za nápad s cukrem karamel u nás milujem toje výborný nápad.

  4. satur   18.03.2008 | 12:58 | reagovat | závadný

    Komentáře zde nejsou moc lichotivé.Vychytala jsem na něm pár drobných mušek a je z něj hned náš oblíbený. Mušky: ořechy,rozinky atd. dávám mezi jablka.Těsto zde uvedené je dost řídké, stačí ubrat mléka a peču jej déle. Aby se dobře vyklopil vymaštěnou formu vysypu krystal cukrem, má pak lehce karamelový nádech a vyklopí se dobře. A teď to nejdůležitější. Můj muž je Francouz a chutná mu i tahle česká verze. Ve Francii je tenhle koláč tradiční.

  5. Katerina   29.03.2007 | 16:44 | reagovat | závadný

    Tak hotovo. Chutove je docela dobry, ale presto, ze jsem delala vse podle navodu, jsem ho pekla hodinu!!!! a nesel vyklopit, takze se rozdrobil. Priste uz ho asi delat nebudu.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web