Autor:

Francouzský jablečný koláč

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Jablka 1 kg
Hladká mouka 180 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Cukr 120 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 3 ks
Máslo
rozehřáté, nebo Hera
6 lžíce
Mléko 1,5 dl
Rozinky
nasekané, spařené
1 hrst
Citronová kůra  
Skořice
nebo skořicový cukr
2 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
Těsto: umíchané z cukru, vajec, másla nebo tuku, ořechů, rozinek, citronové kůry, zahuštěným moukou s práškem do pečiva a zředěným mlékem. Těsto je řidší asi jako na palačinky. Naplněnou formu vložíme do předehřaté trouby a pečeme půl hodiny.
Upečený koláč převrátíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je ještě vlažný. Studený můžeme navíc ozdobit šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Reklama
Olejová bublanina s meruňkami 5 skvělých dezertů bez vážení Články z

Komentáře k receptu: Francouzský jablečný koláč

Komentáře

  1. říjňáček   26.03.2013 | 14:36 | reagovat |

    Tak jsem teď dopekla koláč,na vaší radu jsem těsto udělala hutnější a vysypala krystal cukrem.Proložila jsem vrstvy jablek a těsta.Pekla jsem na 200 st. 35 min. , chutově se to hodně podobá žemlovce,ale je dobrá.Šla pěkně vyklepnout,teď jsem zvědavá na reakci manžela. :-)

  2. jupi   26.10.2010 | 21:48 | reagovat |

    Tak mě napadl další zlepšovák - na jablka jsem vylila jen půl těsta, znovu pokladla vrstvou jablek,rozinek,ořechů atd. a pak nalila druhou půlku - a chutnalo i partnerovi, který moc "buchtový" není :o)) Takže díky :o)

  3. Jana Kozlová   07.04.2008 | 17:10 | reagovat |

    Satur děkuji za nápad s cukrem karamel u nás milujem toje výborný nápad.

  4. satur   18.03.2008 | 12:58 | reagovat |

    Komentáře zde nejsou moc lichotivé.Vychytala jsem na něm pár drobných mušek a je z něj hned náš oblíbený. Mušky: ořechy,rozinky atd. dávám mezi jablka.Těsto zde uvedené je dost řídké, stačí ubrat mléka a peču jej déle. Aby se dobře vyklopil vymaštěnou formu vysypu krystal cukrem, má pak lehce karamelový nádech a vyklopí se dobře. A teď to nejdůležitější. Můj muž je Francouz a chutná mu i tahle česká verze. Ve Francii je tenhle koláč tradiční.

  5. Katerina   29.03.2007 | 16:44 | reagovat |

    Tak hotovo. Chutove je docela dobry, ale presto, ze jsem delala vse podle navodu, jsem ho pekla hodinu!!!! a nesel vyklopit, takze se rozdrobil. Priste uz ho asi delat nebudu.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web