Autor:

Flambované ovoce

Střední
Ingredience
Hnědý rum 4 dl
Jablka 2 ks
Pomeranč 2 ks
Banány 2 ks
Cukr 1 lžíce
Máslo  
Skořice  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Ovoce nakrájíme na malé kousky (banány na kolečka). Použijeme pánev s malým okrajem. Do prostřed pánve dáme cukr, který budeme pomalu zahřívat dokud se nerozpustí. Jakmile bude cukr rozpuštěný, přidáme máslo. Až se máslo rozpustí, přidáme ovoce, které chvilku prohřejeme. Pak zalijeme rumem. Pánev nakloníme tak, aby jsme měli šťávu u okraje pánve a tento okraj necháme nad plamenem zahřívat tak dlouho, dokud se šťáva nezapálí. Pánev vrátíme do normální polohy a touto hořící šťávou ovoce přeléváme. Až vyprchá alkohol, plameny zhasnou a můžeme podávat.Jednodušší způsob pro zapálení šťávy je ten, že ji zapálíme sirkou, ale není to ono. Do plamenů můžeme po troškách přisypat skořici (opravdu jen trošku).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Flambované ovoce

Komentáře

  1. Jakub Valenta   08.12.2006 | 19:55 | reagovat |

    Možná bych tam přidal ještě néjakou štávu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web