Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11x
1 1 5
Autor:

Domácí pizza

Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Voda  
Droždí 1/2 kostka
Rajčata 400 g
Sýr 400 g
Sůl  
Oregáno  
Olivový olej  
Olej
nejlépe olivový
4 lžíce
Sýr Primátor
musí mít min. 45% t.v.s
 
1. náplň
Tuňák - ve vlastní šťávě  plechovka
Rajčata 2 ks
Česnek 2 stroužek
2. náplň
Zelená paprika 2 ks
Anglická slanina
ještě lepší je sušená nebo typ bacon
100 g
3. náplň
Šunka 100 g
Žampiony
krájené - malá plechovka
1 plechovka
Zelené olivy 1 balíček
4. náplň
Mozzarella 1 balení
Rajčata 2 ks
Zelené olivy 1 balíček
Bazalka  
5. náplň
Česnek 2 ks
Špenát
porcované - malé kostky
1/2 balíček
Krevety  
Domácí pizza

Postup přípravy:

Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme mouku, nasypeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, olej, přilijeme vodu (opatrně, po částech), vypracujeme těsto. Množství vody je přibližné, řídíme se hustotou těsta, to by mělo být tužší, nelepivé. Dáme na cca 1 hod. vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 nebo 4 kusy (podle požadované velikosti pizzy) a rozválíme dokulata. Potřeme olejem, drcenými rajčaty, osolíme, posypeme oregánem a strouhaným sýrem. To je základ, na který klademe požadovanou náplň.

1. náplň: tuňáka slijeme, rovnoměrně rozdělíme na základ, nakrájená rajčata také, do oleje z tuňáka prolisujeme česnek a lžičkou rovnoměrně rozdělíme na pizzu.

2. náplň: slaninu a nakrájené papriky rozdělíme na základ.

3.náplň: pokrájenou šunku, žampióny a přepůlené olivy rozdělíme na základ.

4.náplň: pokrájenou mozzarelu (na plátky), rajčata a přepůlené olivy rozdělíme na základ.

5. náplň: kousky špenátu rozdělíme rovnoměrně na základ, mezi to naklademe krevety a lžičkou pokapeme olejem rozmíchaným s prolisovaným česnekem.

Pečeme v troubě 200 °C (elektrická), až se sýr roztaví a začne mírně zlátnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Peťa Štěrbová
Prohlížejících: 7
Autor: Recepty
Prohlížejících: 5
Autor: čoki
Prohlížejících: 4
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)

Komentáře k receptu: Domácí pizza

Komentáře

  1. Vladimír   12.06.2014 | 15:48 | reagovat | závadný

    Zdravim vás:-) mám malý dotaz. |není zde uvedeno jak dlouho se pizza peče jsou zde pouze stupně ale jinak nic víc. Děkuji za odpověd :'(

  2. Dawe   08.06.2014 | 11:19 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné,na oslavě si všichni pochutnali a musím říct,že mi ta pizza chutnala daleko víc než ta z obchodu

    1. Kuchařinka   08.06.2014 | 11:50 | reagovat | závadný

      A dělal si to uplně dle receptu ?

      1. Dawe   08.06.2014 | 21:34 | reagovat | závadný

        Ne nedělal,trochu jsem si ho upravil,ale základ (těsto) jsem dělal dle receptu :)

  3. Honza   21.02.2014 | 17:23 | reagovat | závadný

    Dobrý den, prosím o radu: co se dělá s tím sýrem primátor co je v ingrediencích? v postupu již není zmíněn. Děkuji za odpověď. Honza

  4. madinka13   04.08.2012 | 14:25 | reagovat | závadný

    bylo to těžké udělat ale výborné!!!
    vždy přidávám více droždí aby toho bylo více ;-) :-P

  5. petra   19.04.2012 | 18:55 | reagovat | závadný

    chci se zeptat, muzu delat testo i v pekarne? kolik zhruba te vody plus minus? 250ml by melo staci asi, ze? dekuji za odpoved.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X