Domácí pizza

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • voda
    • 0,5
      kostka droždí
    • 400
      g rajčata
    • 400
      g sýr
    • sůl
    • oregáno
    • olivový olej
    • 4
      lžíce olej nejlépe olivový
    • sýr primátor musí mít min. 45% t.v.s
  • 1. náplň
    • tuňák - ve vlastní šťávě
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek
  • 2. náplň
    • 2
      ks zelená paprika
    • 100
      g anglická slanina ještě lepší je sušená nebo typ bacon
  • 3. náplň
    • 100
      g šunka
    • 1
      plechovka žampiony krájené - malá plechovka
    • 1
      balíček zelené olivy
  • 4. náplň
    • 1
      balení mozzarella
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      balíček zelené olivy
    • bazalka
  • 5. náplň
    • 2
      ks česnek
    • 0,5
      balíček špenát porcované - malé kostky
    • krevety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme mouku, nasypeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, olej, přilijeme vodu (opatrně, po částech), vypracujeme těsto. Množství vody je přibližné, řídíme se hustotou těsta, to by mělo být tužší, nelepivé. Dáme na cca 1 hod. vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 nebo 4 kusy (podle požadované velikosti pizzy) a rozválíme dokulata. Potřeme olejem, drcenými rajčaty, osolíme, posypeme oregánem a strouhaným sýrem. To je základ, na který klademe požadovanou náplň.
2
1. náplň: tuňáka slijeme, rovnoměrně rozdělíme na základ, nakrájená rajčata také, do oleje z tuňáka prolisujeme česnek a lžičkou rovnoměrně rozdělíme na pizzu.
3
2. náplň: slaninu a nakrájené papriky rozdělíme na základ.
4
3.náplň: pokrájenou šunku, žampióny a přepůlené olivy rozdělíme na základ.
5
4.náplň: pokrájenou mozzarelu (na plátky), rajčata a přepůlené olivy rozdělíme na základ.
6
5. náplň: kousky špenátu rozdělíme rovnoměrně na základ, mezi to naklademe krevety a lžičkou pokapeme olejem rozmíchaným s prolisovaným česnekem.
7
Pečeme v troubě 200 °C (elektrická), až se sýr roztaví a začne mírně zlátnout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • cvrky
    cvrky |

    24. 9. 2016 22:40

    No to snad ne. Za padesát minut z toho máte černé uhlí. Ten čas je tak 8-10 minut maximálně

  • Dominik
    Dominik |

    13. 2. 2016 12:06

    výborný recept Pochutnel jsem si čistá 1 :-)

  • Anett
    Anett |

    16. 11. 2015 10:35

    Jak to mám udělat, když mám sušené droždí? Díky :) :-))

  • Kate
    Kate |

    10. 9. 2015 13:26

    Těsto dobré, dávám za 1 <3

  • Šimon
    Šimon |

    23. 2. 2015 12:23

    Zdravím, já jsem to tam měl někdy déle, někdy kratší dobu, ale zhruba tak 40-50 minut. Vždy to vyzkouším tak, že do toho píchnu špejlí a když se už těsto nepřilepí, je hotovo. V druhé řadě ochutnám malý kousek :-)

  • Karel
    Karel |

    6. 10. 2014 11:58

    Pizza z obchodu? Vážně? http://www.stream.cz/peklonataliri/672728-mrazena-pizza

  • karlos
    karlos |

    6. 10. 2014 11:53

    No pizza z obchodu je nekomentovatelná: http://www.stream.cz/peklonataliri/672728-mrazena-pizza . Recept je jen inspirace, délka pečení záleží na troubě, technologii ohřevu a předehřívání, znám i recept bez kynutí s krátkým odpočinkem v chladničce. Pizza je otázkou zkušeností, recept je jen nástřel, abyste to hned zkraje nezkazili ;) :-|

  • Vladimír
    Vladimír |

    12. 6. 2014 15:48

    Zdravim vás:-) mám malý dotaz. |není zde uvedeno jak dlouho se pizza peče jsou zde pouze stupně ale jinak nic víc. Děkuji za odpověd :'(

  • Dawe
    Dawe |

    8. 6. 2014 21:34

    Ne nedělal,trochu jsem si ho upravil,ale základ (těsto) jsem dělal dle receptu :)

  • Kuchařinka
    Kuchařinka |

    8. 6. 2014 11:50

    A dělal si to uplně dle receptu ?

  • Dawe
    Dawe |

    8. 6. 2014 11:19

    Bylo to výborné,na oslavě si všichni pochutnali a musím říct,že mi ta pizza chutnala daleko víc než ta z obchodu

  • Honza
    Honza |

    21. 2. 2014 17:23

    Dobrý den, prosím o radu: co se dělá s tím sýrem primátor co je v ingrediencích? v postupu již není zmíněn. Děkuji za odpověď. Honza

  • hana
    hana |

    26. 1. 2013 08:28

    1/2 droždí je myšleno polovina kostky droždí t.j. 21g

  • pepan
    pepan |

    15. 1. 2013 13:54

    Na 500 g mouky přijde dle meho názoru 20 g droždí /to je 1/2 kostičky co se prodáv :-) :-) :-) á a vody 1/4 litrů vlažné vody ¨, těsto musí být řidčí ale aby se nelepilo s pozdravem pepan nějak podobně jse to dělal včera a byla dobrá

  • Mára
    Mára |

    20. 10. 2012 01:11

    Že jsem tak smělej... 1/2 droždí je půl lžíce droždí, nebo půl náklaďáku droždí? Děkuju za vysvětlení...

  • Honza
    Honza |

    16. 8. 2012 17:48

    Ahoj nejak se placam v te vode kolik ji ma tedy byti poradite

  • madinka13
    madinka13 |

    4. 8. 2012 14:25

    bylo to těžké udělat ale výborné!!! vždy přidávám více droždí aby toho bylo více ;-) :-P

  • petra
    petra |

    19. 4. 2012 18:55

    chci se zeptat, muzu delat testo i v pekarne? kolik zhruba te vody plus minus? 250ml by melo staci asi, ze? dekuji za odpoved.

  • miška
    miška |

    5. 4. 2012 15:26

    :-) máš tady recept na těsto.Co si tam dáš už je tvoje věc ... jde hlavně o to aby bylo dobré těsto :-)) O:-)

  • Tomas
    Tomas |

    4. 1. 2011 15:32

    Dobry den musim reagovat co pise kolegyne kucharka, nechapu trochu jak se muze prilepit testo je to jendoduche kolegyne bud staci pecici papir a nebo na olej ale ja preferuji pecici papir mate to jako z pece v pripade oleje testo je nasakle ale 100 lidi 100 chuti tot na vas jsem vam jen chtel poradit a pokud date pecici papir neni potreba ho pomazavat olejem jak jsem se tu docetl to trochu se divim co tu obcas ctu. Jinak at se vam vari a pece dobre. Ja delam pizzu z vlastni dlouholete praxe a zkusenosti svim zpusobem ale je to vse hodne podobne .....

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    5. 8. 2008 23:45

    Dělala jsem dnes večer na oslavu narozenin dcery. Potřebovala jsem toho hodně, tak jsem zadělala z dvojnásobné dávky a bylo toho z kila mouky na 5 velkých pizz (pro cca 10 lidí). Kromě zde uvedených variant jsou u nás oblíbené ještě tyto: 6. náplň: Potřít rajčaty (kečupem), posypat oregánem, rozložit 100 g krájené šunky, kousky ananasu z kompotu a posypat strouhaným sýrem. 7. náplň: Potřít rajčaty (kečupem), posypat oregánem a drceným česnekem, rozložit sáček zelených oliv a na kousky nakrájených krabích tyčinek (tak 125g balení). Opět posypat sýrem. 8. náplň: poklást plátky anglické slaniny, potřít podušeným a očesnekovaným špenátem, nahoru rozložit buď kolečka vajíček natvrdo, nebo přímo rozbít 4 vajíčka - opatrně, aby se nepoškodil žloutek - a mezi vajíčka naklást na tenká kolečka nakrájený sýr jadel. S těstem nebyly žádné potíže, mělo správnou hustotu, bezvadně se s ním pracovalo a dalo se vytáhnout pěkně dotenka.

  • Monikaka
    Monikaka |

    30. 3. 2008 14:09

    mě je teprve 12 ale zdá se mi zě tato pizza je na domácí moc složitá skuš sem dát nějakou domácí ale také jednoduší myslím jako třeba se sýrem, rajčetem, salámem, kečupem a tak myslím že to je domácí pizza dík !!

  • Gábina H
    Gábina H |

    11. 9. 2007 16:13

    Pavlíno, já peču pizzu vždycky na pečícím papíře a nepřilepí se mi. Ale je pravda, že těsto než dám na papír pomažu olejem a pak jej vytahuju do potřebné velikosti.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 9. 2007 14:44

    kazdy si muze na pizzu dat co zrovna hori v lednici ,vyborne je taky rozklepnout na pizzu vajicko,podrobit nivou a kapary je to opravdu uzasne

  • ChemiQ
    ChemiQ |

    26. 8. 2007 13:02

    Já mám odzkoušený tento recept: http://ovocne.hustej.net/2007/07/10/kdyz-pizzu-tak-doma-udelanou-aneb-jak-ji-delam-ja/ a je taky moc moc dobrý ;-) určitě jej zkuste - zpracování těsta je sice trochu pracné a vyžaduje fyzičku,ale ten výsledek za to rozhodně stojí :-)

  • Denisa Mikulová
    Denisa Mikulová |

    11. 4. 2007 13:43

    Pizza výborná, piekla som asi podľa 4 receptu, ale jednoznačne vedie...ďakujem

  • Pavlína
    Pavlína |

    7. 4. 2007 13:42

    Těsto je chuťově opravdu výborné avšak musím dodat poznámku pro začínající kuchařky jako jsem já. Při pečení jsem udělala jednu velikou chybu. Pizzu jsem dala péct a na plech jsem pro jistotu dala pečící papír..... tím pádem se mi celá pizza přilepila a nešla z papíru sundat dolu :))) Takže pro příště a pro všechny : Péct jedině bez pečícího papiru :)))

  • Petr
    Petr |

    8. 8. 2006 20:59

    I když jsem v kuchyni začátečník, musím uznat že pizza byla velmi povedená, ne jako z pizzerie, zato krásně křupavá a nadýchaná.Děkuji za skvělý recept.

  • lavazza
    lavazza |

    31. 12. 2005 13:16

    Úžasný recept!!! tohle těsto vyjde na 4 veliký pizzy o výšce 3mm, těsto je krásný a už nemusíme chodit do pizzérie takže moc děkuju

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    1. 8. 2005 07:48

    Kami: Na půl kg mouky postačí 5 g sušeného droždí. To s modrým ptákem je desetigramové a Oetker je sedmigramové.

  • Kami
    Kami |

    30. 7. 2005 21:30

    Kdyz mam drozdi jen v sacku, kolik ho je treba? Poradi nekdo?

  • Jindra Strakoš
    Jindra Strakoš |

    11. 6. 2005 07:54

    Taky jsem v kuchyni začátečník, ale pizza se povedla - vyšlo na dva plechy. Díky za přesný recept.Jen dvě poznámky pro mně podobné:- kvásek jsem nedělal bokem a pak nepřidával do mouky, ale do nádoby jsem nasypal mouku, udělal do ní důlek a kvásek nechal vzejít tam. - pekl jsem v horkovzdušné troubě a nestačilo, aby sýr byl rozpuštěný, ale bylo třeba ještě chvilku počkat, až spodní strana pizzy přestane být bílá.

  • Irena
    Irena |

    14. 3. 2005 07:11

    Pekla jsem první pizzu v životě a hned takový úspěch! Byla jsem opravdu příjemně překvapena a rodina taky - těsto je super!

  • sabrina
    sabrina |

    8. 12. 2004 12:52

    z tohoto receptu se mi vzdy podari udelat skvele testo na pizzu. vzdy je mekka a nevysussi se. a je to i vhodne pro zacatecniky jako jsem ja :-) dekuji