Domácí perník našich prababiček

Snadné
Ingredience
Med  
Žitná mouka 500 g
Amonium 10 g
Žloutek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá se ve studeném místě několik dní odpočinouti. Potom se odváží. Na každou libru těsta 1 žloutek a 10 g amonia. Těsto se dobře vyhněte. Pak je rozválíme na silnější plát a vypracujeme různé tvary - srdce, koníky nebo i menší perníčky. Pečeme v teplé troubě.

Před pečením je můžeme potřít vejcem a zdobit ořechy,mandlemi,nebo po upečení polevou bílkovou.

1 LIBRA - 560 g

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Články z

Komentáře k receptu: Domácí perník našich prababiček

Komentáře

  1. M.   07.11.2011 | 16:16 | reagovat |

    Chybí zařazení, perníčky asi patří do cukroví :-\

    1. Vlasta Novák   07.11.2011 | 16:36 | reagovat |

      Toť otázka...asi spíše cukroví. Opraveno, díky

  2. Janča   23.11.2010 | 13:36 | reagovat |

    Pochybuji,že naše prababičky nevěděli,že do perníku patří koření !!!!Prapodivný recept. :-\

    1. František Brusák   07.11.2011 | 16:54 | reagovat |

      Víte kouzlo tohoto receptu je v tom aby byl dobrý nepotřebuje koření.Víte to je síla medu.Ať jsi vemete Pařený,Moravský,Pardubický nebo i cizí Holandský,Norimberský,Vídeňský,Francouský,Anglický i Ruský všechny jsou na bázi voňavého koření.Tento recept je 200let starý a jestli to nevíte tak po Napoleonských válkách 1810 až 1860 cizokrajné koření mělo cenu zlata.V dnešní době to je pro nás nepředstavitelné..Ono i po první světové válce cizokrajné koření do perníku bylo ze všech surovin nejdrašší.

  3. František Brusák   02.11.2006 | 6:28 | reagovat |

    Amonium jsou cukrářské kvasnice nají je v každé drogérii.

  4. Marie Horáková   31.10.2006 | 10:48 | reagovat |

    Anonyme, pozor na to, amonium není sušené droždí. Jestli máte poblíž drogerii Teta, tak se tam zeptejte po cukrářském droždí, jak už napsala bramborka

  5. Anonym   30.10.2006 | 23:59 | reagovat |

    Děkuji za odpověď, jestli tomu dobře rozumím, tak je to něco jako sušené droždí. A to doma mám.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web