Domácí Frapee

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení čokoláda
    • kakao
    • 1
      l mléko polotučné
    • 5
      kostka led

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do nádoby vysypeme čokoládu a zalijeme mlékem. Přidáme namixovaný led a vše nejlépe mixérem promícháme. Mícháme, dokud se neobjeví bublinky. Po dokončení dáme do sklenice (bez víčka) a dáme do lednice.
Zařazení: Nápoje Studené

Komentáře k receptu

  • mia
    mia |

    11. 2. 2008 10:11

    frapé je úžasné osvěžení v létě.mě k tomu stačí ponorný mixer se šlehacím kroužkem,2 lžičky instantní kávy,3/4 kávového hrníčku ledové vody a vyšlehat,je to jak šlehačka.naleji do vysoké sklínky, doleju ledovým mlékem, naházím kostky ledua vršek pěny popráším skořicí a svěžíme:-)

  • Di
    Di |

    8. 2. 2008 15:55

    ... nebo likéru Amaretto.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 2. 2008 11:15

    Martine,zkuste přidat trošku rumu.:-))PS

  • Martin Hyka
    Martin Hyka |

    7. 2. 2008 20:18

    Já dávám do 0,5l šejkru 3dl vody, 5-6 ks ledových kostek, 3 lžičky instantní kávy (Jacobs - moca pres), 3 lžičky cukru, doleju mlékem a třepu dokud se led nerozpustí. Půllitr si dávám dopředu nachladit do mrazáku a je to super. V létě jiný kafe nepiju a ani návštěva co k nám příjde jinou nechce.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2008 08:57

    :-)))).Já taky viděla supr šejkr a v tuzemsku - pet flaška :-)))PS

  • Di
    Di |

    7. 2. 2008 08:08

    Slovo frapé znamená třepat - alespoň tak to říkají v mém oblíbeném TV Paprika. Postup na výrobu frapé se často uvádí tak, jak popisuješ Terezko: kafe, led, mléko a případně cukr se dát do netekoucí flašky a třepe se - prý tak dlouho, až přestane led chrastit. Zkusila jsem to a jde to, stejně to jde také v mixéru. V létě to je báječná varianta, když máte chuť na kávu a nechcete pít nic teplého.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    6. 2. 2008 14:31

    Di, my sme pili pred rokmi bulharské frapé, bola to našľahaná studená káva, ale to nie je podstatné. Čumeli sme na "šejkr", v ktorom nám to frapé robili : 7- decilitrová fľaša na zaváranie so šrubovacím viečkom:))) Ale frapé bolo super :)))

  • Di
    Di |

    5. 2. 2008 16:30

    Řecké frapé, jak Gábino píšete, je opravdu studená našlehaná káva. V Itálii ho však neznají a pod názvem frapé tam dostanete mléčný koktejl s různými příchutěmi.

  • Gábina H
    Gábina H |

    5. 2. 2008 14:47

    Spíš než frapé bych to nazvala ledovou čokoládou. Frapé se připravuje z instantní kávy, cukru a vody, popř. mléka + led.

  • vaclav klaus
    vaclav klaus |

    4. 2. 2008 18:52

    Bylo to docela dobré