Domácí čokoláda II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: miroslavaJ

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g moučkový cukr
    • 125
      g sušené mléko
    • 250
      g ztužený tuk
    • 50
      g kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na papír přesijeme moučkový cukr, sušené mléko, vanilkový cukr a kakao. Necháme rozpustit tuk a odstavíme z plotny, aby se nám čokoláda nepřipálila. Sypké ingredience rozmícháme v rozpuštěném tuku. Nalijeme do formiček nebo do plastových výlisků od bonboniér.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • M2D2
    M2D2 |

    25. 2. 2016 16:52

    No vznikla mi z toho pekna sracka :( pekne hnusny :-$ :'(

  • M2D2
    M2D2 |

    25. 2. 2016 16:52

    No vznikla mi z toho pekna sracka :( pekne hnusny :-$ :'(

  • popelka
    popelka |

    8. 12. 2013 19:39

    dobrý den prosím můžete mi poradit jaký dáváte tuk? dík

  • Eva K.
    Eva K. |

    4. 6. 2009 16:38

    Tak "lógr" se mi udělal také, převaření nepomohlo, ale mixér a horké mléko ano. Navíc se tuk z těsta jaksi "vytlačil", ale horké mléko s mixérem to nádherně srovnalo a čokoláda byla pak jemnější a řidší, což jsem kvitovala při lití do formiček s povděkem. Ale základní postup je myslím dobrý a poměr ingrediencí dá základ chutné čokoládě :)

  • Anonym
    Anonym |

    18. 12. 2006 09:32

    Dekuji pani Lucie,tak bezim do lekarny.Julie K.z ZH

  • Lucie
    Lucie |

    16. 12. 2006 16:48

    Já tam dávám klasický sunar pro děti

  • Julie K.z Zurichu
    Julie K.z Zurichu |

    12. 12. 2006 14:09

    Poradte mi,jake mleko tam däväte?To co jsem tam dala jä, se s tukem nerospustilo.Je to zrnkovate jako löger.Mohla bych pouzit treba kondenzovane mleko?Neziji u nas takze hledam vhodnou variantu,poradte mi prosim.

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    29. 9. 2005 18:44

    Tato čokoláda patří mezi naše oblíbené vánoční cukroví. Dělám také bílou - postup je stejný pouze místo kakaa dám strouhaný kokos.