Dětský dort - ježek

Hodnocení:

Moje:

-
-
dl

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na větší dortovou formu
    • 8
      ks vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 180
      g polohrubá mouka
  • Pudinkový krém
    • 1,5
      l mléko
    • 6
      ks zlatý klas
    • 180
      g cukr krystal
    • 1
      kostka máslo
  • Ozdoby
    • mandle
    • čokoláda
    • hříbky
    • lentilky
    • marcipánové ovoce
    • cukrářské zdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme na tuhý sníh. Do hotového sněhu opatrně vmícháme žloutky smíchané z troškou vody. Nakonec přidáme polohrubou mouku a zlehka zamícháme.
2
Pudinkový krém: z mléka, cukru a Zlatých klasů uvaříme klasický pudink. Dáme zchladit, občas promícháme, aby se na povrchu neudělal škraloup. Pudink musí mít pokojovou teplotu i s máslem jinak hrozí, že se nám srazí. Do vychlazeného pudinku vmícháme máslo a mixérem vyšleháme na hladký krém.
3
Tvar ježka: hotový kulatý dort po bocích vytvarujeme okrájením do tvaru ježka, rozřežeme a plníme pudinkovým krémem a ovocem. Už naplněný dort natřeme celý krémem i z vrchu. Hlavičku uděláme z podlouhlých piškotů tak, že si položíme na sebe piškoty a zatřeme krémem. Na zádíčka ježka napícháme oloupané mandle a polijeme čokoládou.
4
Já jsem použila jako ozdoby různé marcipánové ovoce, lístečky a hříbky - vše je dostupné koupit v obchodě. Na očka jsem použila trochu krému a přidala lentilky i na nos. Je to trošku pracnější, ale rozzářená dětská očka stojí za to!

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    31. 8. 2006 12:37

    Zlatý klas je krémový prášok s vanilkovou príchuťou. Nie je totožný s pudingom, má trocha inú chuť a hlavne je podstatne hustejší. V Čechách dostať obdobu pod názvom Krémový prášek.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 8. 2006 11:14

    Není mi úplně jasné, co je myšleno Zlatým klasem?Můžete prosím vysvětlit? Děkuji

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    17. 10. 2005 18:20

    Alenko, ten postup se me zdal taky zvlastni, ale ten krem detem (vnoucatkum) opravdu chutnal vic nez ten maslovy...navic neni tak kaloricky, je v nem vice puding nez maslo. Jestli vam nevyhovuje, delejte jak uznate za vhodne:-)) Kolik lidi, tolik chuti:-))

  • Alena Veselá
    Alena Veselá |

    17. 10. 2005 10:16

    chtěla jsem udělat změnu a zkusila jsem krém z tohoto receptu.. NEZTUHL !! Příště budu opětovně dělat nejprve máslo s cukrem a pudink přidávat :-(Alena

  • danka lehocka
    danka lehocka |

    11. 10. 2005 10:37

    prepáč ale štekajúceho psa neviem :o)) Ale taky ježko tiež nie je zly:o)) diky za ohlas.

  • svagrova m
    svagrova m |

    10. 10. 2005 22:30

    to vypada dobre:-)) na narozeniny male:-), kdybys umela stekaciho psa, vypadalo by to lip:-)))(sranda). Jen ti to posilam pro zajimavost

  • danka lehocka
    danka lehocka |

    10. 10. 2005 08:26

    Velmi som rada že sa ti vydarila a dakujem za novy postup kremu určite ho vyskušam.Puding z maslom je velmi vhodný ako krém do torty hlavne pre deti a pre tych čo velmi nemajú radi klasické tukové krémy.Už sa chystám poslať recept aj z fotkou na korytnačku.Dúfam že sa bude páčiť a hlavne inšpirovať.Airan dakujem za ohlas.Danka

  • Anonym
    Anonym |

    8. 10. 2005 13:18

    Mila Danko, tvar jezka sjem neodvazila udelat a jen jsem navrh dala ty mandle a zalila cokoladou, i tak to vypadalo zajimave! Dort je vynikajici i sam od sebe. Trochu me zarazil postup jak u testa, tak u kremu, ale dodrzela jsem ho:-)) Poprve jsem zkusila do pudinku zaslehat maslo a podarilo se (jinak prvne sleham maslo s mouckovym cukterm a pridavam pudink) Dokonce bych rekla, ze je to jednodussi a lepsi. Dekuji moc. AIRAN

  • danka lehocka
    danka lehocka |

    7. 10. 2005 12:23

    Do týždňa bude k dispozícii aj foto torty.Prajem príjemnú inšpiráciu.