Bramborový ježek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Busman40

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou bramboru přeřízněte na půl a položte uřízlou plochou na stůl. Nařízněte několikrát na proužky a pak křížem, ale nesmíte doříznout!!!!
2
Brambory vložte do pekáče a před tím nalijte do pekáče vodu asi půl centimetru. Trochu posolte, ale nemusíte, stačí zasypat vegetou. Vařte do změknutí brambor a občas přisypte vegetu a trochu pepře, ale i ten nemusíte. Jsou nejlepší bramborovou přílohou ke všemu.
3
Dobrou chuť. Já si je dělám někdy jen samotné.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • KatkaR
    KatkaR |

    29. 9. 2007 11:03

    dobrota, vařila jsem je už několikrát a dělat je budu i nadále

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    10. 11. 2006 13:03

    Tak jsem je vyzkoušela, pekla jsem je nejdřív přiklopené v troubě, pak jsem je odkryla a dopekla bez poklopu. Jen se mi ten ježek vůbec nerozvinul, takže to byly normální opečené brambory. Naříznuté byly, ale někde jsem asi udělala chybu. Poradíte mi?

  • Jolana Klimesova
    Jolana Klimesova |

    23. 10. 2006 16:05

    Napad je to naprosto vyborny,originalni a vypada to krasne.Brambory jsem dle navodu narizla a pekla a v elektricke troube,mirne podlite vodou a posypane vegetou.Muzu doporucit k hovezimu masu,polite stavou chutnaji vytecne.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    31. 3. 2005 07:15

    Teď jste mi v tom udělal trošku zmatek. Ale zkusím to.

  • Pavel Holeček
    Pavel Holeček |

    28. 3. 2005 14:48

    Je tam přeci jen chyba.Já to dělám v elektrické pánvi se skleněnou poklicí.Dneska jsem to dělal u mámy v plynové troubě bez poklopu a je to úplně něco jiného.Nedoporučuji.Duste to raději,tak je to super!!!

  • Pavel Holeček
    Pavel Holeček |

    12. 3. 2005 21:09

    Peče se v troubě,nebo jsem to dusil v el. pánvi.Omlouvám se za nedostatky.

  • Petra ze Slovenska
    Petra ze Slovenska |

    12. 3. 2005 07:02

    Z receptu není celkem jasné, zdali se brambory vaří, nebo pečou v troubě.Vypadá to ale každopádne slibně.Děkuji.