Autor:

Chobotnice s kapary

Střední
Ingredience
Chobotnice 600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Kapary 1 lžíce
Červené víno 6 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžička
Citronová šťáva 2 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Bazalka  
Petrželka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Dary moře

Chobotnice omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 1 cm široká kolečka. Na rozpáleném oleji chvíli orestujeme kapary, přidáme nakrájené chobotnice a za stálého míchání 2 minuty smažíme. Pánev odstavíme z ohně, chobotnice vyjmeme a necháme okapat. Do pánve přilijeme víno smíchané se solamylem, přilijeme šťávu z chobotnic a chvíli povaříme.

Poté chobotnice vrátíme zpět do pánve, přilijeme citronovou šťávu a důkladně osolíme a opepříme. Zamícháme a prohřejeme. Podáváme posypané bazalkou a petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Chobotnice s kapary

Komentáře

  1. katka tokošová   10.04.2005 | 13:01 | reagovat | závadný

    dobré jídlo

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web