Chobotnice s kapary

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g chobotnice
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce kapary
    • 6
      lžíce červené víno
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chobotnice omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 1 cm široká kolečka. Na rozpáleném oleji chvíli orestujeme kapary, přidáme nakrájené chobotnice a za stálého míchání 2 minuty smažíme. Pánev odstavíme z ohně, chobotnice vyjmeme a necháme okapat. Do pánve přilijeme víno smíchané se solamylem, přilijeme šťávu z chobotnic a chvíli povaříme.
2
Poté chobotnice vrátíme zpět do pánve, přilijeme citronovou šťávu a důkladně osolíme a opepříme. Zamícháme a prohřejeme. Podáváme posypané bazalkou a petrželkou.
Zařazení: Maso Dary moře

Komentáře k receptu

  • katka tokošová
    katka tokošová |

    10. 4. 2005 13:01

    dobré jídlo