Chatařská sekaná

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      lžička drcený kmín
    • 2
      ks žemle
    • 1
      šálek mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce hladká mouka
  • Náplň
    • 100
      g měkký salám
    • 100
      g žampiony
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • kmín
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek, nakrájenou a na trošce oleje orestovanou cibuli, nakrájené a v mléce rozmočené žemle, vejce, poprášíme moukou a směs důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
2
Na mikrotenovém sáčku vytvoříme z masové směsi dva obdélníkové pláty. Na ty klademe kolečka salámu a smaženici z nakrájených žampionů nebo jiných hub - osolené, posypané kmínem a zahustěné dvěma vejci. Pomocí mikrotenu každý plát svineme a stlačíme, aby nevznikly vzduchové mezery. Oba válečky sekané vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme šálkem vody a pečeme hodinu při 200 °C. Ke konci pečení můžeme teplotu snížit.
3
Ja jsem zvyklá před dopečením po povrchu nastrouhat tvrdý sýr.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dogmeat007
    dogmeat007 |

    23. 9. 2011 16:28

    Dnes jsem upekl a musim říct, že luxuska!!!Je to požer :D

  • standa
    standa |

    12. 3. 2011 11:07

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

  • Kateřina Mertová
    Kateřina Mertová |

    22. 10. 2009 12:34

    tento recept vypada dobre,jdu to vyzkouset :)