Bůčková roláda IV.

Hodnocení:

Moje:

150 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,1
      kg vepřový bůček
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžička vegeta
    • 10
      ks česnek
    • 4
      ks klobása
    • 200
      g uzené maso
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umeleme bůček, přidáme celá vejce, Vegetu, a rozmačkaný česnek. Vše dobře promícháme, přidáme nevařené uzené maso nakrájené na kostičky, může být i ze žeber nebo křížových kostí. Přidáme ještě klobásky, taktéž nakrájené na kostičky a nevařené, abychom zachovali vůni a chuť uzenin, která přejde vařením do mletého bůčku. Trochu osolíme, řádně promícháme a směs plníme do sáčku, který je na tlačenku. Zavážeme na obou stranách, a dáme vařit do kastrolu na necelé 2 hodiny, tak aby celá šiška byla ponořena ve vodě.
2
Na jedné straně šišky necháme provázek delší, abychom ji mohli po vyjmutí pověsit, a zespodu propícháme jehlicí, aby vytekla šťáva a šiška bezvadně ztuhla.
3
Dejte pozor na přesolení kvůli uzeninám. Roláda je velmi dobrá, ať se vám podaří.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.