Autor:

Bretaňský králík

Střední
Ingredience
Králík  
Cibule 3 ks
Mrkev  
Celer  
Sůl  
Pepř mletý  
Jablka
kyselá
3 ks
Máslo 50 g
Slanina 50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakráneným neoloupaným jablkem, nahrubo nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou mrkví a celerem a posypeme tyminánem - asi velkou špetku. Dostatečně podlité, dusíme v troubě přikryté, obracíme a poléváme výpekem, až je maso téměř měkké, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a odkryté dopečeme.

S bramborem šťouchaným s pažitkou nebo porkem, nemá chybu. Takto upraveného králíka jsem jedla v Bretani - Francouzi k němu jedli jejich pečivo. Doplnila jsem českou verzi ze zbytku. Směs cibule a jablek rozmixuji a trochu rozředím mlékem s moukou a povařím. Se zbytky masa a houskovým knedlíkem je ještě jedno jídlo - všednodenní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Bretaňský králík

Komentáře

  1. Marketa U   22.01.2012 | 21:57 | reagovat |

    Bylo to vynikajici, lze to udelat i s kurecim, lehce jsem to nakonec posypala grilovacim korenim, aby maso melo kurciciku. Smetanovou omacku jsem delala v kastrulku ze stavy z masa a smetany a trochu mouky. Opravdu vyborne.

  2. Lenka H.   30.09.2010 | 17:11 | reagovat |

    Bylo to báječné! Příště zkusím i s kuřecím.

  3. Anonym   29.01.2008 | 18:31 | reagovat |

    Moc chválím receptík. Akorát jsme králíka slaninou i prošpikovali a přidali víc tymiánu. Výborné!

  4. Jana Nesvadbová   08.01.2007 | 14:04 | reagovat |

    N o gurmánský požitek, Francouzi dobře vědí co je dobré, nechybí v receptu nějaké koření, zasypala jsem to tymiánem a výborně ladil s chutí jablek

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web